Polisler Nlp Uzmanıyla Stres Attı

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya'nın "Yaktım seni stres" adlı konferansıyla stres attı

Polisler Nlp Uzmanıyla Stres Attı
Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya'nın "Yaktım seni stres" adlı konferansıyla stres attı. Özellikle korsan gösterilerin yaşandığı mahallelerde görev yapan Çevik Kuvvet polisleri çatışmalı ortamda yaşadıkları stresi NLP uzmanı sayesinde attı.
Sevgi Okyanusu Eğitim Akademisi olarak faaliyet gösteren "Öğrenmeyi Öğrenme" Aile İçi İletişim" ve "Hızlı Okuma" alanlarında deneyim sahibi NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seansta toplam 800 polise stres attırdı. Kapaklıkaya, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda, aralarında Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in de bulunduğu polislere "Yaktım Seni Stres" isimli konferans verdi.
Kapaklıkaya stresten kurtulmanın ve onu pozitif enerjiye çevirmenin yollarını anlatırken stresin eve sokulmadan nasıl dışarıda bırakılacağını ve yaptığımız işi çekilmez bir meslek olmak yerine sevdiğimiz bir iş olmasını başarmanın yollarını anlattı. Çocukların eğitimi konusunda dikkatli hareket edilmesi gerektiğini ve ailenin çocuğun eğitimine sağladığı katkının önemine işaret etti. Polislerin görevlerini yaparken iş yoğunluğu nedeni ile kendi çocuklarının eğitimine yeterince eğilemediklerini vurgulayarak onlara gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini anlatan Kapaklıkaya, evlilikte yaşanan sorunları, eşlerle çocukların arasındaki iletişimin önemini vurguladı.
Aile bireylerinin aynı dili ve aynı duyguları konuşması gerektiğinin önemine değinen Kapaklıkaya, dinleyicileri konferans süresince stresten uzak tutarak kahkaya boğdu.
Kesmez bütün çocukların değerli olduğunu ve eğitimin önemli olduğunu ifade ederek, "Adana Emniyet Müdürlüğü olarak personelimizin çocuklarının eğitimine katkı yapmak amacıyla konularında uzman kendi personelimiz öğretmen olarak ders veriyor. Dört sınıftan oluşan kurs başlattık. Personelimizin çocuklarından gelecek olan bütün talepleri de değerlendiriyoruz. Eğitimin devam eden bir süreç. Personelimize yönelik konferanslar devam edecek" dedi.
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez Kapaklıkaya'ya konferans nedeni ile teşekkür ederek çiçek verdi.
Memur olarak çalışan diğer arkadaşlarına göre daha uzun süre çalışan ve gün içerisinde daha fazla strese giren polislerde NLP uzmanı sayesinde stres atmanın keyfini yaşadı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin bulunduğu mahallelerde sabaha kadar çalışan ve korsan gösterileri önleyen Çevik Kuvvet polisi çatışma ortamının yarattığı stresi NLP uzmanı sayesinde attı.