Kuveyt, 53 milyon dolarlık olimpik stadyum inşa edecek

Körfez ülkelerinden Kuveyt, 53.2 milyon dolara basketbol ve voleybol oynanabilecek iç mekan (indoor) olimpik stadyum inşa edecek.

Kuveyt Times'

Körfez ülkelerinden Kuveyt, 53.2 milyon dolara basketbol ve voleybol oynanabilecek iç mekan (indoor) olimpik stadyum inşa edecek.

Kuveyt Times'ın haberine göre anlaşma, Gençlik ve Spor Kamu Otoritesi tarafından imzalandı. Kuveyt'İn aynı zamanda olimpik oyunlar dahil uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmaya çalıştığı ifade edildi.

Otorite başkanı Fuad El Felah, "Bu tür bir projenin Kuveyt'te ilk defa gerçekleştirileceğini ve ülkede artmasını arzuladıkları sportif aktivitelerin de gerçek bir başlangıcı olduğunu" söyledi. Yetkili ayrıca proje sayesinde bölgesel ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma imkanına da kavuşacaklarını kaydetti.

Habere göre, Sabah El Salim bölgesinde yer alan stadyum projesi 19 bin metre karelik alana yayılacak ve ek olarak 9 bin metre karelik araç park alanı inşa edilecek. Stadyumun 5 bin koltuk kapasitesi olacak ve 1840 koltuktan oluşan iki ek salon daha yapılacak. Gazeteye konuşan proje müdürü Raşa El Sayig, projenin 30 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Kuveyt'İn yanısıra diğer Körfez ülke ve şehirleri de uluslararası spor organizasyonlarında adını duyurmaya çalışıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai, 2020 olimpiyatları ev sahipliği için yarışacağını ilan etti. Doğal gaz zengini Katar da 2022 Dünya Kupası için 50 milyar dolarlık teklif yaptığını açıklamıştı.