Emin Arslan, Avcı'ya kefil olup olmadığı sorusunu cevapsız bıraktı

Uyuşturucu suçunun işlenmesini kolaylaştırmak ve örgüte yardım etmek suçlanmasıyla tutuksuz yargılanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan

Uyuşturucu suçunun işlenmesini kolaylaştırmak ve örgüte yardım etmek suçlanmasıyla tutuksuz yargılanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, kendisine kefil olan ve terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya kefil olup olmadığı sorusunu cevaplamadı.

Duruşmaya katılmak için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Emin Arslan, 'Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Avcı'ya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Avcı size kefil olmuştu. Siz de Avcı'ya kefil misiniz?" sorusuna Arslan, "Ben televizyonda söyleyeceklerimi söyledim bu konuda. Siz de her şeyi biliyorsunuz ama yazamıyorsunuz. Ya siz yazıyorsunuz bazıları yayınlamıyor." dedi.

"Avcı'nın terör örgütü ile ilişkisi olabilir mi?" sorusuna Arslan, "Ben size soruyorum; olabilir mi?" diye karşılık verdi. Avcı ile tutuklandıktan sonra cezaevinde görüştüğünü belirten Arslan, "Hanefi Avcı'yı herkes tanıyor. Hepiniz tanıyorsunuz. En iyi değerlendirecek olanlar da sizlersiniz. Ben aynı şekilde 'kefilim' desem diyeceksiniz ki 'o ona kefildi, bu da ona kefil'. Bu konuda söylenecek daha çok şey var ama zamanı gelince söylenir. Her gerçek ortaya çıkacak. Kimsenin bir tereddüdü olmasın." diye konuştu.