Bdp Şırnak Milletvekili Kaplan, Türk Ve Tuğluk İçin Meclis Başkanı İle Görüştü

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin iadesi için Meclis Başkanı'na başvurduğunu belirterek, "Meclis'teki görevlerine dönmeleri için gereğini yapmalarını istedim" dedi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin iadesi için Meclis Başkanı'na başvurduğunu belirterek, "Meclis'teki görevlerine dönmeleri için gereğini yapmalarını istedim" dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Kaplan, DTP'nin kapatılmasının ardından milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un Meclis üyeliklerinin iadesi konusunda Meclis Başkanlığı'na başvuru yaptı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le görüşen Kaplan, Anayasa değişikliklerinin referandumda kabul edilmesinin ardından Türk ve Tuğluk'a milletvekilliklerinin iade edilmesini istedi.
BDP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaplan, sabah saat 10.00'da Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un bizzat kendi dilekçelerini sunduğunu, ayrıca Meclis üyesi olarak kendisinin de bir başvuruda bulunduğunu ifade etti. Kaplan şunları söyledi:
"Anayasa'daki değişiklik uyarınca, yasama dönemi de devam ettiği için Meclis'teki görevlerine bağımsız olarak dönmeleri için gereğini yapmalarını istedim. Ben bu konuda DEP sürecinde avukatlık yaptım. Sayın Mehmet Ali Şahin, Refah Partisi davası döneminde bir hukukçu olarak konuyla ilgilenmişti. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilk ama Anayasa değişikliklerinin uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Meclis Başkanı Şahin'in konuya nasıl yaklaştığı sorusuna Kaplan, "Değerlendirecekler" karşılığını verdi. Kaplan, 'Referandumu boykot etmiştiniz. Bu talebiniz bir çelişki oluşturmuyor mu?' sorusuna ise, "Alakası yok onunla" şeklinde cevap verdi.
Konunun Meclis Genel Kurulu'na getirilip getirilmeyeceği sorusu üzerine Kaplan, bunu Meclis Başkanı'nın değerlendireceğini ifade etti.