Vali Karaloğlu, Van-Asya İpekyolu Fuarı'nı ziyaret eti

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl 17'nci kez kapılarını açan Van-Asya İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı ve 1. Van Turizm Fuarı'na katılan sta

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl 17'nci kez kapılarını açan Van-Asya İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı ve 1. Van Turizm Fuarı'na katılan stantları ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılan ve 119 firmanın katıldığı fuar devam ediyor. Vali Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Erciş yolu üzerinde bulunan Altaylı Halı Saha Tesisleri'ndeki fuar alanına geldi. Karaloğlu, burada yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından karşılandı. 4 bölümden oluşan salondaki tüm stantları gezen Karaloğlu, il dışından gelen turizmcilerle sohbet ederek, fuardan memnun olup olmadıklarını sordu. Fuarın organizasyonun iyi olduğunu belirten firma yetkilileri, Vali Karaloğlu'nun ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

KARALOĞLU, ÇİĞKÖFTEYİ ÖNCE VATANDAŞA İKRAM ETİ

Vali Karaloğlu, yaklaşık bir saat kaldığı gezi sonrasında, eşi ve yardımcıları ile birlikte İpekyolu Fuarcılık tarafından stantta hazırlanan çiğ köfte sofrasına oturdu. Karaloğlu, kendisine ikram edilen çiğ köfteyi, önce çevresine toplanan vatandaşlara ikram etti, ardından çiğ köfteyi yedi.

Bu arada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü standında misafirlere ayran aşı ve çeşitli ikram yapılırken, Bak Hele Bak lakaplı kahvaltı işletmecisi Yusuf Konak da bilmeceler sorarak bol bol hediye dağıttı. Çiğköfte yenildiği sırada ise Vanlı sanatçı Hüsamettin Ergül, Van yöresine ait türküler okudu. Vali Karaloğlu, Çaykur firmasının fuar dışına kurulan TIR'da çay içtikten sonra fuar alanından ayrıldı.