Rüşvet operasyonunda Yalçıntaş'ın akıbeti bugün belli olacak

CNR ile İDTM arasındaki fuar davasında yargı üyelerine rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 14'ü dün bırakıldı.

CNR ile İDTM arasındaki fuar davasında yargı üyelerine rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 14'ü dün bırakıldı.

ANKARA - RADİKAL

Ceyda Erem’e ait CNR Fuarcılık ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki fuar alanı davasında rüşvet verildiği iddialarıyla ilgili başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 14’ü serbest bırakıldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’ın ise bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında rüşvet iddiasıyla ilgili gözaltına alınan zanlılardan aralarında 7 avukatın bulunduğu 14 kişi, ifadelerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Yargıtay eski Daire Başkanı, Yargıtay çalışanları ve İDTM çalışanlarının da aralarında bulunduğu gözaltındaki kişiler de dün sabah saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Radikal’in dün yayımladığı belgeye göre, ilk rüşvet ihbarını yapan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da ifadesi bütün gün boyunca devam etti. Murat Yalçıntaş’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 


Ses kaydı dosyada
Bu arada dün Milliyet gazetesinden Nedim Şener imzasıyla yayımlanan habere göre, rüşvet alışverişine ilişkin telefon kayıtları, CNR Fuarcılık’ın salonlardan çıkarılmasıyla ilgili işlemleri yapan Bakırköy 2. İcra Müdürü Güleyüp Öztürk ile yardımcısı Cemal Paköz hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında yer alıyor. İddianame eklerinde, İDTM avukatları Süleyman Balcı ile Abdullah Pehlivan’ın 2009 Ocak ayında emekliye ayrılan Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan’ın durumuyla ilgili konuşmalarına da yer verildi. İki avukat Erdoğan’ın emekliye ayrılmasından sonra aynı daireye başkan olarak seçilen Nazım Kaynak hakkında konuşuyorlar.
Erdoğan’ın emekli olması sonrası CNR Fuarcılık ‘tahliye kararına’ itiraz etmiş, Erdoğan’ın emekliye ayrılmasından sonra Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na Nazım Kaynak seçilmiş ve tahliye kararı bu kez CNR lehine bozulmuştu.