İran ve Özbekistan, Asya U16 Futbol Şampiyonası'nı hızlı başladı

Özbekistan'ın ev sahipliğinde bu yıl 14.sü yapılan Asya U-16 Futbol Şampiyonası'na Taşkent'te start verildi.

Şampiyonanın favori ekiplerinden İra

Özbekistan'ın ev sahipliğinde bu yıl 14.sü yapılan Asya U-16 Futbol Şampiyonası'na Taşkent'te start verildi.

Şampiyonanın favori ekiplerinden İran ve ev sahibi Özbekistan turnuvaya hızlı başlayan ekipler oldu. A grubunda dün oynanan ilk karşılaşmada Özbekistan rakibi Endonezya'yı 3-0 yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. Bu grupta oynanan bir diğer karşılaşmada ise Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın sponsor olduğu Tacikistan U16 Takımı Ürdün'le 1-1 berabere kaldı.

B grubunda yer alan güçlü ekiplerden İran ise rakibi karşısında adeta gol olup yağdı. İran şampiyonadaki ilk maçında Umman'ı kolay geçti ve rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla yendi. Bu gruptaki ikinci maçta ise Suriye, Kuzey Kore ile 1-1 berabere kaldı.

Şampiyonada bugün C grubunda Japonya-Vietnam ve Avustralya-Doğu Timor karşı karşıya gelecek. D grubunda ise Birleşik Arap Emirlikleri-Kuveyt ve Irak –Çin karşılaşmaları yapılacak.

7 Kasım'da sona erecek şampiyonaya Asya Kıtası'ndan 16 ülke katılıyor. Takımlar dörderli takımlar halinde 4 grupta mücadele ediyor. Şampiyonadaki karşılaşmalar başkentteki Pahtakor ve Jar statlarında oynanıyor.