Gaziantepli hayırseverlerden organ nakli aracı bağışı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi''ne, Gaziantep Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı (

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi''ne, Gaziantep Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı (GASEK) tarafından organ ve doku nakil aracı bağışı yapıldı.

Törende konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, organ naklinin hayati önem taşıdığını, çağdaş toplumlarda organ bağışının en üst seviyede olduğunu söyledi. Türkiye''nin de o yolda ilerlediğini belirten Kurban, "Esnaf arkadaşlarımızın böyle bir eksiği görerek sadece kendi sorumluluk alanından çıkıp, böyle bir aracı bağışlamaları gurur verici bir davranıştır." dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise organ nakli merkezinin sadece bölgeye değil, tüm Türkiye''ye hizmet vermeye başladığını ifade ederek, "Esnaf arkadaşlarımıza bu duyarlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Diğer kuruluşlara örnek olacağını ümit ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarının desteği bizim için çok önemlidir." diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın da bundan sonraki aşamada, toplum ve medya desteği ile organ naklini tanıtıp bağışları artırmak gerektiğini belirtti. Dr. Aydın, "Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Son 10 günde 6 ayrı organ nakli gerçekleştirdik. Daha önemlisi bunlardan üç organ nakli gerçekleşti merkezimizde. Bunların üçü de çocuktu. Bölgemiz insanının çok hassasiyetleri var. Eğer bu bölge insanının hassasiyetlerini ortaya çıkarabilirsek, organ naklinde belli bir seviyeye geleceğiz." diye kaydetti.

Gaziantep Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Settar Kıratlı ise hastanenin ihtiyacı olan bir organ taşıma aracını aldıklarını ve devrettiklerini söyledi. Kıratlı, şöyle dedi:

"Geçmiş yıllarda olduğu gibi insan yaşamının kutsallığını göz önünde bulundurarak, hayati önem taşıyan organ ve doku taşıma aracı için araştırma yaptık, sonucunda hizmete en uygun olarak görülen aracı hibe etmeyi kararlaştırdık."