Abdullatif Şener: YÖK genelgesine rağmen başörtülüler bu sefer de kampüsten içeri alınmıyor

Türkiye Partisi Genel Başkanı Doç. Dr.Abdullatif Şener Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)'nun genelge göndermesine karşılık üniversitelerin şimdi de başörtülü

Türkiye Partisi Genel Başkanı Doç. Dr.Abdullatif Şener Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)'nun genelge göndermesine karşılık üniversitelerin şimdi de başörtülü öğrencileri kampüs kapısından içeriye almadığını söyledi.

Partisinin İl Teşkilatı'nın açılışı için Osmaniye'ye gelen Abdüllatif Şener bina önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin de üniversitelerde başörtüsünün serbest olması gerektiğini söylediğini ifade eden Şener, yasağın nereden kaynaklandığını sordu

YÖK'ün 'başörtülüleri sınıflardan atmayın' diye genelge gönderdiğini belirten Şener, birçok üniversitenin başörtülü öğrencileri sınıfa değil, üniversite kampüsünün içine koymadığını dile getirdi.

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin başörtüsünün serbest olmasını istemesine rağmen, yasağın iktidar ve muhalefet partilerinin tutumu yüzünden kalkmadığını iddia eden Şener, Çünkü maksatları çözmek değil, bu siyaset bu ülkede hak ve özgürlük taleplerini de karşılayamaz. Ne başbakan ne de diğer partilerin genel başkanları başörtüsü konusunu çözmek için değil, bunun üzerinden siyaset yapmak için çaba harcıyorlar." diye konuştu.

İktidarın her yaptığını eleştirmediklerini aksine doğruya doğru, eğriye isi eğri dediklerini anlatan Şener, Suriye ile vizelerin kaldırılmasının doğru olduğunu ifade etti. Ülkede ekonominin iyi yönetilmediğini de savunan Şener, işsizlik rakamlarının 2001 ve 2004 yılındaki krizlerden daha yüksek olduğunu savundu.

Domates ve ekmek fiyatlarındaki artışın hükümetin yanlış politikalarının sonucu olduğunu öne süren Şener, alanda toplanan kalabalığa "Hiç ömrünüzde domatesin fiyatının 5 TL olduğunu duydunuz mu?" diye sordu.

Abdullatif Şener, konuşmasının ardından parti binasının açılış kurdelesini kesti.