Yavru kediyi kurtarma seferberliği (Özel)

Beyoğlu'nda bir ağacın tepesinde mahsur kalan yavru kedi için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğretim üyeleri, öğrenciler ve itfaiye e

Beyoğlu'nda bir ağacın tepesinde mahsur kalan yavru kedi için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğretim üyeleri, öğrenciler ve itfaiye ekipleri ile turistler seferber oldu. Başta turistler olmak üzere çok sayıda vatandaşın endişeli gözlerle izlediği kurtarma çalışmalarında ağaca merdiven uzatan itfaiye ekipleri, yavru kediyi kurtardı. Alkışlar arasında aşağı indirilen kediye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden bir kız öğrenci sahip çıktı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yanında bulunan Kabataş Parkı'nda yüksek bir ağaçta kedi sesi duyan üniversite görevlileri, sesin geldiği yere yöneldi. Ağacın tepesinde yavru bir kedi gören öğretim görevlileri, üniversiteden yüksek bir merdiven getirdi. Merdiveni kuran öğretim görevlileri ve öğrenciler, ağaca çıkarak kediyi kurtarmaya çalıştı.

Kendisine yaklaşan vatandaşları gören yavru kedi ürkerek daha da yukarı çıktı. Ağacın ince dallarına tırmanan kedi için yapılacak bir şey kalmayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yaptıkları ön çalışmanın ardından merdiven aracını parkın içine sokmaya karar verdi. Bu arada parkta toplanan çok sayıda turist ve vatandaş çalışmaları izledi.

İtfaiye ekipleri ağaca merdiven uzatarak kediye yaklaştı. Bir itfaiye eri kediyi daldan alarak alkışlar arasında aşağı indirdi. Kediyi omzunda aşağı indiren itfaiye eri, kediyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi bir kıza teslim etti. Kediyi alan kız öğrenci bir süre kediyi sevdikten sonra okuluna götürdü.

Bu arada ağaca merdiven uzatarak kurtarmaya çalışan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkan Yardımcısı Ozan Bilgisaran, "Arkadaşlarla kurtarmaya çalışırken kedi yukarı kaçtı, merdivenimiz yetmeyince itfaiye çağırdık." şeklinde konuştu.