Kaptan Cousteau'nun Ekibi Didim'den Ayrıldı Aydın

İzmir ve İstanbul'da gerçekleştirilen 3.

İzmir ve İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen Kaptan Jacques Cousteau'nun ekibi, Didim ziyaretini tamamlayarak, ilçeden ayrıldı.
Ekibin Didim'den ayrılması dolayısıyla Garden Of Sun Hotel'de bir veda kokteyli düzenlendi. 
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, burada yaptığı konuşmada, Kaptan Cousteau'nun efsane ekibini Didim'de en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti.
Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen de Didim'de en iyi şekilde ağırlandıklarını, sivil toplum örgütlerinin işbirliğinden çok memnun kaldıklarını ve Deniz Kültürü Festivali'nin bir ayağının ileriki yıllarda Didim'de yapılabileceğini kaydetti.
Kaptan Cousteau'nun ekip şefi Andre Laban ise Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, Didim'de geçirdikleri 5 gün içerisinde iki dalış gerçekleştirdiklerini kaydetti. 
Konuşmaların ardından Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, Kaptan Cousteau'nun ekibine hazırlanan hatıra tabaklardan hediye ederken, Deniz Atabay da ekibe ve etkinliklere katkıda bulunan sivil toplum örgütlerine birer plaket verdi.
Kaptan Cousteau'nun ekip şefi Andre Laban da denizaltında yaptığı yağlıboya tabloyu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay'a armağan etti.

-AA'YA TEŞEKKÜR-

Kaptan Cousteau'nun Didim ziyaretini takip eden Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğü Görüntülü Haberler Şefi Ogün Yıldız'a da Didim Turizm Derneği Başkanı tarafından teşekkür belgesi verildi. 
Kokteylin ardından ekip üyeleri ilçeden ayrıldı. 
Kokteyle Didim Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baylan, Fransa Belgesel Festival Başkanı Jean Claude Eugene, Kaptan Couesteau'nun kameramanı Bernard Delemotte, San Sebastian Film Festivali Sorumlusu Francisco Javier Pizarro Asenjo, Genel Sekreteri Jesus MaCastillo Maestro, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar ve turizmciler katıldı.

02.10.2010 13:18:43