Tavşanlı Özel Yıldız İlköğretim Okulunda Dünya Gıda Günü Etkinlikleri

Tavşanlı Özel Yıldız ilköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Halenur Koparan'ın rehberliğinde 9-16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren Yıldız Mandırası ve Özbey Börek imalathanesine bir gezi düzenledi

Tavşanlı Özel Yıldız İlköğretim Okulunda Dünya Gıda Günü Etkinlikleri
Tavşanlı Özel Yıldız ilköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Halenur Koparan'ın rehberliğinde 9-16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren Yıldız Mandırası ve Özbey Börek imalathanesine bir gezi düzenledi.
Tavşanlı'da faaliyet gösteren Yıldız Mandırası'nda görevli Gıda Mühendisi Kadir Görenli öğrencilere süt ve süt ürünlerinin çocukların gelişimi için önemini anlattıktan sonra onların meraklı sorularını cevaplandırdı. Konuşmaların ardından öğrencilere bazı süt ürünleri ikram edildi. Daha sonra Özbey Börek salonuna hareket eden öğrenciler burada da böreğin yapılışını ilgiyle izlediler. Özel Yıldız İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Halenur Koparan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Günümüzde en önemli sorunlardan biri beslenme sorunudur. Zengin ülkelerde yiyecekler israf edilirken, fakir ülkelerde yiyecek bulmakta sıkıntı çekilmektedir. Bu dengesizlik birçok ülkenin kendi içinde de yaşanmaktadır. Bazı kesimler sağlıklı beslenirken, bazıları da son derece dengesiz, kötü beslenmektedir. Öğrencilerimize derslerimizde düzenli beslenmenin öneminden bahsederken aynı zamanda israfı önleme-ye yönelik olarak öğütler veriyoruz zira bazı alışkanlıklar bu yaşlarda kazanılıyor. Geçtiğimiz haftanın Dünya Gıda Günü olması sebebiyle bu ziyaretleri düzenledik. Görsel gezilerin öğrencilerimize faydalı olduğunu düşünüyoruz."