Tacikistan'daki helikopter kazasında 20 kişi ölmüş

Tacikistan'da ülkenin doğusundaki Raşt vadisinde silahlı ayrılıkçı militanlara yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında 6 Ekim'de düşen Rus yapımı Mi

Tacikistan'da ülkenin doğusundaki Raşt vadisinde silahlı ayrılıkçı militanlara yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında 6 Ekim'de düşen Rus yapımı Mi-8 tipi askeri helikopter kazası sırasında 20 güvenlik görevlisinin öldüğü ortaya çıktı. Tacik ilgili makamları bugün yaptıkları açıklamada 6 Ekim'de düşen helikopterde 20 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini itiraf etti. İlk başta olayda dört kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili bugün açıklamada bulunan Tacikistan Acil Durumlar ve Sivil Savunma Momitesi Başkanı Haybulla Latifov helikopter kazasında 20 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölen askerlerin 'Alfa' özel güvenlik birimine mensup olduğu belirtildi.

Latifov, olayın daha ilk gününde 17 kişinin cesedine sonra da helikopter enkazı içinde kaldıkları belirlenen üç kişinin cesedine ulaşıldığını aktardı.

Bu kazadan bir gün önce de biri üst düzeyde bir asker olmak üzere özel güvenlik birimi OMAN mensubu 6 güvenlik görevlisi öldürülmüştü. 19 Eylül'de Raşt vadisinde operasyona giden askeri konvoya yapılan saldırıda ise resmi açıklamalara göre 26 asker öldürülmüştü.