Kemer Belediyesi 278 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti

Antalya'nın Kemer ilçesinde, belediye tarafından 278 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Kemer Belediyesi, ilköğretim 6. sınıfa geçen öğren

Antalya'nın Kemer ilçesinde, belediye tarafından 278 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Kemer Belediyesi, ilköğretim 6. sınıfa geçen öğrencilere dizüstü bilgisayar dağıttı. Kemer Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Bayramali Köse, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kavak, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaş ve gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesinin eğitimden geçtiğini söyledi.

İyi eğitilmiş gençliğin, gelecekte Türkiye'yi gelişmiş ülkeler seviyesine taşıyacağını söyleyen Gül, "Bizler bu düşünce ışığında göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Kemer'de eğitim kalitesinin yükselmesi için seferber olduk. İlk olarak okullarımızın eksiklerini belirledik ve bu yönde imkanlarımızı sonuna kadar kullandık. 2010 yılında belediyeden eğitim için 1 milyon 215 bin 156 lira bütçe ayırdık. Bu yıl yardıma muhtaç öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra; 21 projeksiyon cihazı, 305 bilgisayar, 19 yazıcı, 8 fotokopi makinesini okullarımıza verdik. Ayrıca, 6 okulumuzun iç ve dış boyamalarıyla birlikte bakım ve temizliğini yaptık. 3 okulumuza da güvenlik kamera sistemini kurduk." diye konuştu.

Arslanbucak Mahallesi'ndeki okulun eski hali herkesi utandırırken, 430 bin lira harcayarak Türkiye'nin en iyi anaokulu haline getirdiklerini anlatan Gül, "Bugün gururla şunu diyebilirim ki Kemer'de bulunan tüm devlet okulları özel kolejlerle yarışır hale gelmiştir. Hepsinin bilgisayar ve teknoloji sınıfları özel kolejleri aratmayacak niteliktedir." dedi.

Çocukların her zaman daha iyisine layık olduğu düşüncesiyle 5. sınıftan 6. sınıfa geçen 278 çocuğa birer dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini ifade eden Mustafa Gül, şöyle devam etti: "Bu bir sefere mahsus bir şey olmayacak. Her yıl 6. sınıfa geçen öğrencilerimize bilgisayarlarını vereceğiz. Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde çocuklarımızın da gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla aynı anda tüm dünyada olup biteni öğrenmelerini arzuluyoruz."

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ise öğrenciden bilgisayarları derslerinde ve teknolojik gelişmeleri takip etmekte kullanmalarını istedi. Konuşmaların ardından öğrencilere bilgisayarları dağıtıldı.