'Hediye kol saati kazandınız' mesajı ile pazarlama yapıyorlar

Cep telefonlarına gelen mesajlarla yapılan dolandırıcılık, kontör hırsızlığı devam ederken, şimdi de cep telefonlarına gönderilen 'hediye kazandınız'

Cep telefonlarına gelen mesajlarla yapılan dolandırıcılık, kontör hırsızlığı devam ederken, şimdi de cep telefonlarına gönderilen 'hediye kazandınız' mesajları ile pazarlama yöntemi başladı. Bunun son örneği Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşandı.

Cep telefonuna gelen 'tebrikler, hediye kol saati kazandınız' diye başlayıp devam eden mesajın ardından, mesajdaki numarayı arayan Ali Zararsız isimli vatandaş, karşısındaki şahısla konuştukça hediyeden çok kendisine pazarlama yapıldığını anlayınca çok şaşırdığını anlattı.

Ali Zararsız, ''Cep telefonuma 'tebrikler, hediye kol saati kazandınız, hemen 05321119797'yi arayın hem kol saatinizi alın, hem de elektrik faturanızda tasarruf sağlayın' mesajı geldi. Numarayı aradığımda kol saati kazandığımı söyleyerek, saati göndermek için benden adres istediler. Adresi verdiğim kişi, Çorlu'da ikamet ettiğimi söyleyince kendisinin de Tekirdağlı olduğunu ve hemşeri kıyağı olarak bana 2 adet kol saati göndereceğini söyledi.'' dedi.

Hediye saatleri göndermelerini isteyen Zararsız'a, hediyeleri alabilmesi için adresine getirecekleri, 189 TL'lik elektrik tasarruf cihazını nakit olarak alması gerektiği söylenmiş. Bu durumun hediyeden çok bir pazarlama veya art niyet taşıdığını düşünen Ali Zararsız, ''Adresime geldiklerinde kimlerle karşılaşacağımı bilmediğim için kabul etmedim.'' diye konuştu.