Yaban Armutları Ekonomiye Kazandırılıyor

İzmir'in Dikili ilçesinde gerçekleştirilen bir proje ile yaban armudu olarak bilinen Ahlat bitkisi ekonomiye kazandırılıyor.

İzmir'in Dikili ilçesinde, 'Ahlatların Kültür Armuduna Çevirilmesi Projesi' vatandaşlara yeni bir gelir kapısı açtı. Proje ile yakından ilgilenen Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Erdal Kısa, İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, İlçe Tarım Müdürü Ali Ateş ile birlikte Dikili'ye bağlı Bahçeli köyü muhtarı Filiz Zeybek, Çukurova köyü muhtarı Sezai Akbulut ve Neviler köyü Muhtarı Sefa Eşit'i ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.
Ziyaretler sırasında Bahçeli, Kıratlı, Salihler köyleri Ziraat Danışmanı Gül Esen de eşlik ederek, projenin son durumu hakkında Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'na bilgi verdi.
Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yayla köylerinde ekonomik durumun sıkıntılı olduğunu belirterek "Burada zeytincilik yok. Tarım alanları son derece kısıtlı. Biz dağlarımızda bulunan yaban armutlarını aşılayarak köylünün ekonomisine katkıda bulunması için proje geliştirdik. Burada 2007- 2008 sezonunda 2000 fidan, 2008-2009 sezonunda 1000 fidan bu yıl için de ise 500 fidanı aşıladık. Bu yaban armutlarını aşılayarak kültür armudu oluyor. Armutlar köylü tarafından pazarlarda satışa sunuluyor.
Böylelikle ekonomiye katkı sağlanmış oluyor. Bu tür çalışmalara civar köylerde tarım müdürlüğümüz tarafından devam edilecek" dedi.
Kaymakam Karamehmetoğlu daha önce beyin kanaması geçiren Kabakum köyü muhtarı Metin Çamcı'yı da evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.