Uğur Cebeci ses kayıtları ile ilgili şikayetçi oldu

Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili İstanbul Adliyesi'nde savc

Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hanefi Avcı'nın ofisinde bulunduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili İstanbul Adliyesi'nde savcıya mağdur sıfatıyla ifade verdi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cebeci ses kayıtlarını tutan kişi ya da kişiler hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bürosunda bulunduğu ileri sürülen ses kayıtları ile ilgili savcı dinlendiği öne sürülen şahısların ifadelerine başvuruyor. DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci konu ile ilgili İstanbul Adliyesi'nde mağdur sıfatıyla ifade verdi. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cebeci, "Ses kayıtlarının 1995-96 yıllarına ait olduğunu zannediyorum. Çok sıradan işle ilgili haberle ilgili konuşmalar. İşin çirkin tarafı bu konuşmalar birileri tarafından belki de bina gözetlenerek kayda alınmış. Sorun konuşmanın içeriğinde değil. Bana savcı şikayetçi olup olmadığımı sordu. Ben de şikayetçi oldum. Ben o yıllarda sabit telefon kullanırdım. O konuşmalar da sabit telefonla yapılmış konuşmalar. Çok önemli bir şey yok konuşmalarda. Hanefi Avcı ile yüz yüze geldiğimi zannetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların saklanmasını neye bağlıyorsunuz? sorusuna ise Cebeci, "Meraklı bir koleksiyoncu var galiba. Biriktirip satacak." şeklinde yorumladı.