Tgrt Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal Öğrencilere 'Motivasyon' Konulu Konferans Verdi

TGRT Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, Elazığ'da lise öğrencilerine yönelik "Motivasyon" konferansı verdi

TGRT Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, Elazığ'da lise öğrencilerine yönelik "Motivasyon" konferansı verdi. Koç İlköğretim Okulu'nda konuşan Mehmet Soysal, "Kendinizi fazla önemsemeyin, fazla ciddi almayın. Mesele karşıdakini ciddiye almakla başlar. Bunu başaran milletleri, daha da yükselmiş, daha da ileri gitmiş olarak görüyoruz" dedi.
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, öğrenciler, öğretmenler ve gazeteciler katıldı. Konferansta konuşan TGRT Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, okul sıralarında oturulurken aslında geleceğin şekilendirildiğini belirterek, "Hayaliniz, umutlarınız umutlarınız hep bu yaşlarda şekilleniyor" dedi. Soysal, "Okul bitikden sonra bu yılları insan çok arayacak. O yüzden hayallerinizi, kararlarınızı bu yaşta vermeniz çok önemli. Kendinizi fazla
önemsemeyin, fazla ciddi almayın. Mesele karşıdakini ciddiye almakla başlar. Bunu en iyi başaran milletleri daha da yükselmiş, daha da ileri gitmiş olarak görüyoruz. Aksi halde kendimizi önemsersek, kendimizi bir yere taşıma çabamız, yükseltme çabamız olursa o zaman büyük bir hastalığa kapılmış oluruz. Bu hastalığın adı da narsisizmdir. Büyük ve sinsi bir hastalıktır. Bu hastalığın en birinci belirtisi kendini fazla beğenmekle tezahür etmiştir. Hiç kimseyi beğenmemekle başlar bu iş" dedi.
Mehmet Soysal'ın verdiği konferans soru cevap şekliyle sona erdi.
(EK-ZG-EA-Y)