Sivas'ta 81 kilo 695 gram eroin bulundu

Sivas polisi tarafından ele geçirilen 81 kilo 695 gram eroin maddesi basın mensuplarına gösterildi. Eroinin bulunmasında aslan payı 'Dost' isimli nark

Sivas polisi tarafından ele geçirilen 81 kilo 695 gram eroin maddesi basın mensuplarına gösterildi. Eroinin bulunmasında aslan payı 'Dost' isimli narkotik köpeğinin olduğu belirtildi. Sivas Valisi Ali Kolat, insanlık suçu olan uyuşturucu maddeyle mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi.

17 Ekim 2010 tarihinde Sivas'ın Suşehri ilçesinde D-100 karayolu üzerinde durdurulan kamyonun zula olarak tabir edilen bölümlerinde 81 kilo 695 gram eroin maddesi, narkotik köpeğinin de katıldığı operasyonla ele geçirilmişti. Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen uyuşturucu maddeler, bugün Vali Ali Kolat'ın ve Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın da hazır bulunduğu bir sırada basına gösterildi. Operasyona katılan 'Dost' isimli narkotik köpeği de ele geçirilen eroin maddeleriyle basına poz verdi. Avrupa piyasasına göre ele geçirilen eroinin yaklaşık 3 milyon Euro olduğunu açıklayan Vali Ali Kolat, Van Emniyeti'nin de katkılarıyla önemli bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti. İnsanlığa karşı işlenen suçlardan en önemlisi olan uyuşturucu madde ticaretine yönelik mücadelenin artarak devam edeceğini belirten Kolat, başarılı çalışmalarından dolayı operasyona katılan polislere teşekkür etti. Açıklamalar sonrası Vali Kolat, ele geçirilen eroin paketlerini eline alarak inceledi.