Dünya Gıda Günü'nde, her konuşmacıya bir dinleyici düştü
Dünya Gıda Günü nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve İzmir Tabip Odası tarafından ortak bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Ziraat Mü
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü DESEM Bordo Salon'da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; Genetiği Değiştirilmiş Ürünler, Plastik Kaplar ve Gıda, Türkiye Tarımı ve Hayvancılığı'nın Durumu, Tarım İlaçları ve Sağlık, Su Ürünleri gibi konular, uzmanları tarafından tartışıldı.
Etkinlikte konuşan Çiftçi, günümüzde dünyanın en önemli gündem maddesini güvenli gıda üretimi ve tüketilmesi olduğunu, bunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini söyledi. Gıda konusundaki etkinliğe İzmir Tabip Odası'nın destek verdiğini hatırlatan Çiftçi, "Güvenli gıda tüketmeden sağlıklı olmak mümkün değildir. Biz insanımızı ne kadar iyi besleyebilirsek sağlık yatırımlarımız da o derce azalmış, hem fiziksel kapasitesi hem de düşünsel kapasitesi yüksek bireyleri toplumumuza kazandırmış olacağız "şeklinde konuştu.
Çapa Tıp Fakültesi Genel Carrahi Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Demirkol da yaptığı konuşmada yapılan araştırmalara göre beslenme konusunda meyvelerle alınan c vitamininin üçte bir oranında azaldığını, şeker tüketimin ise kültür bitkileriyle arttığını ifade ederek, "Sonuçta 17 milyon insanın kronik hasta olmasında bunun payı çok yüksek."diye konuştu.
Omega3'ün önemine de değinen Demirkol, bu vitaminin bulunduğu tarıma yatırımın, gıda üretiminin ve gerçek tohumlarla üretimin ABD'de serbest iken Türkiye, Afrika ülkeleri gibi yerlerde çeşitli yalan bilgi veren araştırmalarla özellikle engellendiğini iddia etti.