Muş Şeker Fabrikası'nın Ruhsat Sorunu

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Şeker Fabrikası'nın ihracat yapmadığını ve bunun da ruhsattan kaynaklanmadığını belirterek aksi yöndeki haberleri yalanladı.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, Şeker Fabrikası'nın ruhsat sorununa açıklık getirdi. Fabrikanın ruhsatı olmadığı için ihracat yapamadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Bektaş, fabrikanın ruhsatıyla ilgili uzun süredir çalışma yapıldığını ve çok yol kat ettiklerini vurgulayarak, ruhsat sorununun giderileceğini dile getirdi.
Muş Şeker Fabrikası'nın ihracat yapmadığını ve ihracat yapma inisiyatifinin de bulunmadığını kaydeden Bektaş, bunun ruhsatla alakası olmadığını belirtti. Fabrikanın ruhsatlı olup olmamasının çalışmayı etkilemeyeceğini sözlerine ekleyen Bektaş şöyle konuştu; "Şeker Fabrikası'nın ruhsatının olmadığı ve bu nedenle ihracat yapamadıkları bir kısım haberler yayınlandı. Bir defa Muş Şeker Fabrikası'nın kendi başına şeker ihracatı yapamaz. Eğer öyle bir şey yapılacaksa onu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bir
bütün olarak yapar. Yani şeker ihracatı bir fabrikanın inisiyatifiyle olmaz, bir fabrikanın ruhsatının olması ya da olmaması şeker ihracatını etkilemez. Bu işi şirketin genel merkezini alacağı karardır veya Gürcistan'a ya da başka bir ülkeye şeker ihracattı imkanı varsa ihraç edilecek ruhsatlı bir fabrika bulur. Dolayısıyla o tip haberlerin gerçeklikle alakası yok. Ayrıca Şeker Fabrikası'nın da gerek o bölgedeki imar planı eksikliğinden, gerekse de tapudaki bir takım sorunlarından dolayı ruhsat bugüne
kadar gecikmiştir. Giden fabrika müdürümüz orayı ruhsatlı hale getirmesi için çok uğraştı. Özelleştirme kapsamında bir fabrika olduğu için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da işin içerisinde. Netice itibariyle fabrikamız ruhsatını alacaktır fakat ruhsatlı olması veya olmaması fabrikanın çalışmasını etkilemez. Fabrikamız çok iyi şartlarda iyi bir performansla çalışıyor ve başta ilimiz olmak üzere ülkemize hizmet ediyor."
Ruhsat sorunun yeni olmadığını ifade eden Bektaş, bunu daha önce bildiklerini, ama basına yansımadığı için fazla kişi tarafından bilinmediğini de söyledi.