Elazığ'da 3 bin kişiye balık-ekmek ikram edilecek

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ'da 3 bin kişiye balık ekmek ikram edilecek. Elazığ Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Dünya Gı

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ'da 3 bin kişiye balık ekmek ikram edilecek. Elazığ Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında 20 Ekim tarihinde 11.00-13.00 saatleri arasında Öğretmenevi önünde 3 bin kişiye balık ekmek ikram edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Rüştü Emir, kötü ve yanlış beslenmeyi önlemek ve hayat sıtandartını artırmak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda veTarım Teşkilatı'nın (FAO) 1979'da düzenlediği ve 147 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda Dünya Gıda Günü'nün her yıl 16 Ekim'de kutlanmasının karar alındığını söyledi. FAO'nun bu yıl 65'inci yaş günü olduğunu söyleyen Emir, bu seneki kutlamalarının ana temasının, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde açlıkla mücadelede yürütülen çabaların fark edilmesi için ''Açlığa Karşı Birleşelim''de yoğunlaştığını belirtti. Emir, bu yıl ki etkinlikler kapsamında vatandaşları balık tüketmeye özendirmek, haftada en az iki defa balık tüketmelerini sağlamak ve balığın faydalarının daha iyi kavranmasına dikkat çekmek amacıyla, Keban Alabalık Firmasının desteği ile öğretmen evi önünde 3 bin kişiye balık ikram edileceğini dile getirdi.