Antalya'da Japon Kültür Şenliği başladı

2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Antalya'da düzenlenen 'Japon Kültür Şenliği'nde Koruma ve Saldırma Sanatı 'Samurai Bujitsu' gösteri

2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Antalya'da düzenlenen 'Japon Kültür Şenliği'nde Koruma ve Saldırma Sanatı 'Samurai Bujitsu' gösterisi de sergilendi. Türk-Japon dostluğunun 120. yılı nedeniyle Antalya'da şenlik düzenlendi. Şenlikte iki ülkede birbirine dostluk mesajları verdi.

15-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Japon Kültür Şenliği Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliklerle başladı. Şenliğe Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muharrem Cartel, Antalya Türk Japon Dostluk Grubu Başkanı Şahin Yazar, Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto, Japonya'dan gelen misafirler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Japonya Şenliği'nin Antalya'da gerçekleşiyor olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türkiye ve Japonya'nın iki ayrı zıt bayrağa sahip olduğunu ifade eden Tanaka, "Bayraklarımız zıt fakat aynı değerleri taşımaktadır. Japonya bayrağında beyaz fonda kırmızı renk bulunurken, Türk bayrağında ise kırmızı fonda beyaz rengi kullanılmıştır. Japonya bayrağı güneşi, Türk bayrağı ise ay ve yıldızı simgeliyor. Fakat bu iki obje bir arada olamazsa bir gün tamamlanamaz." diye konuştu.

Tanaka, iki ülkenin birlikte hareket etmeye devam ettiği süreçte çok güzel işler başaracağına inandığını, yapılan bu tür etkinlikler sayesinde Türk insanının Japonya üzerinde etkisinin artacağına inandığını açıkladı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise konuşmasına Türklerin ve Japonların misafirperverliğinden bahsederek başladı. Antalya'ya yılda 10 milyona yakın yabancı turistin 5 milyon civarında da yerli turistin geldiğini hatırlatan Vali Altıparmak, "Şehrimize gelen Japon turist sayısı da 200 bin civarındadır. Fakat iki ülke birbirlerini çok severler ama birbirlerine ziyaretleri çok azdır. Umarım bu tür etkinlikler iki ülkenin diyaloglarını artırır ve ülkeler arası ziyaret sayısını da yükseltir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından Japonya'dan gelen heyetin içerisinde bulunan Kazeshu Grubu, Japon Davul 'Wadaiko' konseri verdi. Konserin ardından ise sahneye Samurai dönemi kendini koruma ve saldırma sanatı 'Bujutsu' gösterisini Ryu Grubu sergiledi. Dövüş taktiklerinin sergilendiği zamanda izleyiciler zaman zaman şaşkınlıklarını gizleyemedi. Samurai gösterisinin ardından ise Fjumoto ve Hatsuo Yamaya grubu şarkı söyledi.

Şenliğin ikinci gününde ise, Çay seremonisi 'Sado' tanıtımı, Japon çiçek düzenleme sanatı 'İkebana', Japon tahta bebeği 'Kimekomi Ningyo' sergisi ve kursu, Japon kıvırma sanatı 'Origami', Uçurtma sanatı 'Wadako' ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.