Altın Portakal'da ödüller sahiplerini buldu: 'Çoğunluk Film'i geceye damga vurdu

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yönetmen, en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dallarında ödül alan 'Çoğunluk' filmi g

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yönetmen, en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dallarında ödül alan 'Çoğunluk' filmi geceye damgasını vurdu.

Bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından gerçekleştirilen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle sona erdi. Törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, CHP Genel Başkan Vekili Haluk Koç, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri ile yeni nesil oyuncu ve yönetmenler katıldı. Gecede Orhan Şanlıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Orkestraya ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici de eşlik etti. Gecede sahne alan ünlü sanatçı Özcan Deniz de söylediği şarkılarla ile davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Törende konuşan Ulusal Juri Başkanı Kadir İnanır, asıl kazananın Türk sinemasının olduğunu söyledi. İnanır, festivalin amacını ise şu şekilde yorumladı: "Sinema endüstrisinin güçlenmesini ve sinema sanatının gelişmesini sağlamak ve Antalya'nın uluslararası alanda tanıtımın güçlendirmek. Festival bu amaçlarla her geçen gün olgunlaşarak büyüyor."

Gecede Film Akademisi Ödülü 'Bisiklet' filmine giderken, En Iyi Kısa Film ödülü ise Erol Mintaş yönetmenliğindeki 'Berf' filmine verildi. Belgesel dalında ise En İyi İlk Belgesel ödülü 'Ofsayt' ve 'Herkes Uyurken' filmleri arasında paylaşıldı. En İyi Belgesel ödülünü ise 'Anadolu'nun Son Göçerleri: Sarıkeçililer' belgeseli aldı.

Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda en iyi film ödülünü iki film birden aldı. Ödülü 'Güzel bir hayat düşlerken' ve 'Tümen nehri' filmleri aldı. Ulusal Film Yarışması dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Kavşak filmindeki rolü ile Cengiz Boztepe ve Saç filmindeki rolü ile Rıza Akın paylaştı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ise Kağıt filmindeki rolü ile Ayşen Guruda aldı.

Avni Tolunay Özel Ödülünü ise Signora Enrica ile İtalyan Olmak filmi ile Elvan Albayrak aldı. Behlül Dal Juri Özel Ödülünü ise Press adlı filmi ile Aram Dilbar ve Atlı Karınca filmi ile Zeynep Oral paylaştı.

En iyi sanat yönetmenini kategorisinde ödül Hayde Bre filmi ile Nihat Düşko'ya verilirken En iyi kurgu ödülü de Gölgeler ve Suretler filmine gitti. En İyi Film Müziği ödülünü 'Kar beyaz' filmi ile Bircan kazanırken En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü ise 'Saç' filmi ile Ercan Özkan aldı.

EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ PAYLAŞILDI

Festivalin en önemli ödüllerinden En iyi Erkek Oyuncu ödülünü Gişe memuru filmi ile Serkan Ercan ile Çoğunluk isimli film ile Bartu Küçükçağlayan paylaştı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Signora Enrica ile İtalyan Olmak filmindeki rolü Claudiane Cardinale aldı. Türkiye'ye gelemediği için törene telefon ile bağlanan ünlü oyuncu Cardinale, ödül aldığı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Oyuncunun ödülünü ise CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal verdi.

Festivalde En İyi Senaryo Ödülü Atlı Karınca filmi ile İlksen Başarır ve Mert Fırat ikilisine gitti. En İyi Yönetmen ödülünü ise Çoğunluk filmi ile Seren Yüce aldı. Yüce'ye ödülünü usta oyuncu Müjdat Gezen verdi. Festivalde bu yıl eklenen Juri Özel Ödülü kategorisinde ise ödülü Press adlı film alırken, En İyi İlk Film ödülünü ise Gişe memuru isimli film aldı.

EN İYİ FİLM: ÇOĞUNLUK

Festivalde En İyi Film Ödülünü 'Çoğunluk' filmi aldı. Çoğunluk filmi ekibi sahneye çıkarak davetlileri selamladı. Ödülü yönetmen Seren Yüce, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın elinden aldı. Çoğunluk filmi, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film dallarında ödül alarak festivale damgasını vurdu.

Öte yandan 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afişi de tanıtıldı. Grafik tasarımcısı Emrah Yücel imzalı afişte Antalya'yı simgeleyen denizde bulunan bir portakalın üzerine konan martı ve ağzında film bandı yer alıyor.

Festivalde verilen bazı ödüller ve kazananlar şöyle:

En İyi Film: Çoğunluk

En İyi İlk Film: Gişe Memuru

Jüri Özel Ödülü: Press adlı film

En İyi Yönetmen: Çoğunluk adlı film ile Seren Yüce

En İyi Senaryo: İlksen Başarır ve Mert Fırat - Atlı Karınca Filmi

En İyi Görüntü Yönetmeni: Ercan Özkan -Saç Filmi

En İyi Müzik: Bircan 'Karbeyaz Filmi'

En İyi Kadın Oyuncu: Signora Enrica ile İtalyan Olmak filmi ile Claudiane Cardinale

En İyi Erkek Oyuncu: Gişe Memuru filmi ile Serkan Ercan ve Çoğunluk filmi ile Bartu Küçükçağlayan

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ayşen Guruda 'Kağıt Filmi'

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cengiz Boztepe 'Kavşak Filmi', Rıza Akın 'Sac Filmi'

En İyi Kurgu: Gölgeler ve Suretler

En İyi Sanat Yönetmeni: Nihat Düşko 'Hayde Bre'

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Aran Dilber 'Press Filmi', Zeynep Oral 'Atlı Karınca'

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Signora Enrica ile İtalyan Olmak Film'yle Elvan Albayrak

En İyi Kısa Film: Erol Mintaş, 'Berf'

En İyi Belgesel: Yüksek Aksu, 'Anadolu'nun Son Göçerleri'

En İyi Uluslararası Film: Güzel Bir Hayat Düşlerken ve Tümen Nehri

Djital Film Akademisi Ödülü: Bisiklet