Öldürülen Torbalı Belediye Başkanı'nın koruması son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Belediye Güvenlik Amiri Ahmet Şenbaş (45) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Belediye Güvenlik Amiri Ahmet Şenbaş (45) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un koruması İsmail Serbest (28), son yolculuğuna uğurlandı. Şenbaş, tartıştığı Serbest'i öldürdükten sonra intihar etmişti. Şenbaş'ın, olayda kullandığı tabancayı, o sırada yanlarında bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil polis memuru E.V.'nin belinden aldığı iddia edildi.

Olay, önceki gün saat 15.00 sıralarında, Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu'nun giriş kapısında meydana geldi. Emekli polis olan Güvenlik Amiri Ahmet Şenbaş ve Başkan Uygur'un koruması İsmail Serbest, sohbet etmeye başladı. Aralarında bir hafta önceki bir iş sebebiyle gerginlik olduğu fakat sohbet sırasında normal tavırlar sergiledikleri öğrenildi. Konuşma sırasında Şenbaş, orada bulunan polis memuru E.V.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak belindeki silahı aldı. İlk olarak Serbest'in kalbine yakın mesafeden iki el ateş etti. Daha sonra da kendini başından vurarak canına kıydı. Olaya şahit olan E.V., ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü.

Evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olan İsmail Serbest için Muratbey Camisi'nde, öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza Serbest'in ailesi, Başkan İsmail Uygur, yakınları ve dostları katıldı. Serbest'in tabutu cenaze aracına yerleştirilirken eşinin, "Aşkım, bizi bırakma!" şeklindeki çığlıkları yürekleri dağladı. İsmail Serbest, Torbalı Mezarlığı'nda defnedildi.