Bedri Baykam'ın Ergenekon Temalı ''içim Parçalanıyor'' Sergisi Açıldı

Sanatçı Bedri Baykam'ın ''Ergenekon'' davası sanıklarına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı ''İçim Parçalanıyor'' adlı sergisi Kadıköy'de açıldı.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan sergiye sanatçı Bedri Baykam, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile çok sayıda sanatsever katıldı. Burada bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Baykam'ın ulusal ve uluslararası alanda dikkat çeken bir sanatçı olduğunu söyledi. Baykam'ın toplumsal sorunları yüreğinde hisseden bir sanatçı olduğunu belirten Öztürk, ''Baykam bu özelliğini bazen sözleriyle, bazen yazılarıyla, bazen de sanatıyla dile getirmesini bilen
ender sanatçılardan biridir. Tüm sanatçılara toplum önderi olarak örnek olan bir sanatçıdır'' dedi.
Sanatçı Bedri Baykam da, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, ''Her etnik kökeniyle, her siyasi kimliğiyle bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede biz iç içe yaşayacaksak insanlarla empati kurmamız gerekir'' diye konuştu.
Baykam, ''Sergide, bizim adımıza Silivri'de nöbet tutan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Mehmet Haberal, Hikmet Çiçek gibi insanlar var. Ayrıca bu yolda hayatını kaybetmiş, İlhan Selçuk, Türkan Saylan'a ait fotoğraflarından oluşan eserler var. Daha önceden bu yolda hayatını kaybetmiş Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, İsmet İnönü gibi demokrasi şehitlerimiz var. Tablolara aynalar koydum. Biz bu tablolarda kendimizi görüyoruz, bir özdeşleşme yaşıyoruz. Bu yanan ülke
bizim, cumhuriyet bizim, ulusal birliğimiz bizim. Bu topraklar hepimizin. Bu sorun hepimizin ve bu insanlar Silivri'de bizim adımıza nöbet tutuyor'' şeklinde konuştu.
Baykam, "Ben bu sergiyi gezmesi ve durum değerlendirmesi yapması için sayın cumhurbaşkanımıza davet yolladım. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanı buraya gelsin ve bu sergiyi gezsin. Bu insanların, bu toplumun vicdanlı sesini dinlesin. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak bu daveti ben kendisine yolladım" diye konuştu.
Toplam 42 eserden oluşan sergi 24 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.