Isparta'da 4 kurum okullara destek için işbirliği protokolü imzaladı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 'Okulcanlar' projesi kapsamında yürütülen 'kardeş okul' çalışması için 4 kurum müdürü arasında işbirliği protokolü imzal

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün 'Okulcanlar' projesi kapsamında yürütülen 'kardeş okul' çalışması için 4 kurum müdürü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim, Sağlık ve Emniyet müdürlükleri ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nin imzaladığı protokol çerçevesinde kurumlar okulların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek verecek.

Valilik toplantısı salonunda Vali Ali Haydar Öner'in başkanlığında bir araya gelen kurum müdürleri düzenlenen bir törenle protokol imzaladı.

Ali Haydar Öner, kurumlar arasında bir işbirliği sağlanmasının önemli olduğuna değinerek, projenin okullarla birlikte çocukların maddi, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını, geleceğe daha iyi hazırlama doğrultusunda katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Öner, "Üniversite ciddi destek veriyor. Emniyet Müdürümüz de toplum destekli polis projesini aktif hale getiren bir anlayışla çaba sarf etmiştir. Diğer kurumlarımızda buna katkı sağlamıştır. Çocuklarımız geleceğimizi inşa edecek umut çiçeğidir. Onlara verdiğimiz hizmetin olumlu yansımaları belki 10 yıl, belki 100 yıl sonra ortaya çıkacaktır. Bu sürece katkıda bulunacak kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum." dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da üniversitenin proje bazlı çalışmalara her zaman destek verdiğini belirtti. Baydar, Emniyet'le diğer bir proje olan uyuşturucu ve madde bağımlılığının engellenmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını belirterek, kurumlar arasındaki bu uyumun diğer illere örnek olmasını temenni etti.

Projeye en çok sevinen kurum olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, kardeş okula ciddi ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yılmaz, "400 adet kurumumuz var. Bunların maddi sıkıntılarını çözmekte zorlanıyoruz. İşadamı ve kurumların verdiği destek ile daha iyi bir eğitim sunma imkânımızın olacağına inanıyorum." dedi.

Emniyet Müdürlüğünün kurumları bir araya getirmesinin sevindirici olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, buna her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da, eğitim ortamlarının sağlanmasında toplumun tüm kesimlerinin desteğini almanın temel amaçları olduğunu anlattı. Gürkan, bu amaç doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının örnek teşkil edecek şekilde model oluşturulmasını sağlayacaklarını belirtti.

PROJE NE SAĞLAYACAK

Yapılan protokol çerçevesinde; kurumlar okulların fiziki ve eğitim şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışma detaylarını bir ay içinde belirleyerek bildirecek. Kurumlar yine alt çalışma gurubu belirleyerek, bu guruplar eylem planı oluşturarak kardeş okul yöneticileri ile ihtiyaca yönelik ortak çalışmalar ve alt projeler geliştirecek. Proje çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan öğrenciler belirlenerek maddi ve manevi destekler sağlanacak. Okullarını fiziki yapıları tespit edilerek tadilat ve tamiratların yapılması, kardeş okullara periyodik ziyaretler yapılması, öğrencilerin kardeş kurumlara ziyaretlerinin yapılması, kardeş okulda maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin aileleri ile yardım yapan kurum personel aileleri arasında kardeş aile oluşturulması sağlanacak.