Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Güngör: Sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek bir altyapı oluşturmak istiyoruz

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, "Denizli'de sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek bir altyapı oluşturmak, bu konuda uluslararası bi

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, "Denizli'de sağlıklı ve uzun yıllar hizmet verecek bir altyapı oluşturmak, bu konuda uluslararası bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak için bu tür projelerde proje ortağı olarak yerimizi alıyoruz." dedi.

Denizli Belediyesi'nin ortağı olduğu ve AB finansmanı ile yürütülen 'Su Dağıtım Şebekeleri için Koruyucu Bakım' projesi toplantısı Denizli'de yapıldı. Pamukkale Richmond Otel'de gerçekleştirilen toplantıya yurt içi ve dışından çok sayıda akademisyen katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Güngör, altyapı konusunda önemli bir atılım içinde olan Denizli Belediyesi'nin bu tür projelerde yer almasının önemine vurgu yaptı. Güngör, şöyle konuştu: "Denizli'nin gelecekte alt yapı ile ilgili her hangi bir sorunla karşılaşmaması için biz şimdiden uluslararası işbirliğini sağlamaya çalışıyoruz." diyen Güngör, "O yüzden biz bu projenin uygulayıcı ortağıyız. Bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak için bu şart. Bu proje tamamlandığında farklı koşullarda içme suyu şebekesinin yaşlanma süreci içinde meydana gelecek şebeke hasarlarının önceden tahmini, önlenmesi ve doğal afetlere verdiği tepkileri hesaplayan Coğrafi Bilgi Sistemi, güvenirlik analizi, veri tabanı sorgulamasını entegre olarak içeren bir sistem elde edilecek. Projede geliştirilecek, simulator programı ile yıllara bağlı olarak içme suyu şebekesinin eskiyen ve değişmesi gereken bölümlerinin değişme zamanı tahmini yapılabilecek."