'İzmir ve Ege Bölgesi'nde yatırımlarımız devam edecek'

Tesco Kipa CEO'su Paul Ritchie, Türkiye'de küresel ekonomik krizden Avrupa'dan daha az etkilendiklerini söyledi. Son iki yıldaki krize rağmen yatırım

Tesco Kipa CEO'su Paul Ritchie, Türkiye'de küresel ekonomik krizden Avrupa'dan daha az etkilendiklerini söyledi. Son iki yıldaki krize rağmen yatırım yapmayı sürdürdüklerini belirten Ritchie, krizde Türkiye'de iyi şeyler yaptıklarını, İzmir ve Ege Bölgesi'nde yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.

CEO Ritchie ve Operasyon Direktörü Tony Hoggett, Türkiye'de "Extra" formata dönüştürülen Balçova mağazasını basın mensuplarına gezdirdi. Yeni format. mağaza içinde eczane dahil her türlü ürün ve hizmetin bulunmasını içeriyor. Geziden önce düzenlenen basın toplantısında Paul Ritchi, Türkiye pazarından memnun olduklarını anlattı. Türkiye'de pazar paylarının yüzde 1,5 olduğunu belirten Ritchi, yeni yatırımlarla daha fazla pay alacaklarını kaydetti. Türkiye'de ilk defa Balçova mağazasında uyguladıkları "Extra" formatının daha önce Orta Avrupa'da uygulandığını ifade ederek, müşterilerden gelen geri dönüşüm üzerine başlattıklarını vurguladı.

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'nin değişik bölgelerinde toplam sekiz yeni mağaza açtıklarını ifade eden Ritchi, şunları söyledi: "Bir yandan işimizi geliştirirken diğer yandan istihdam sağlıyoruz. Bu yılki hedefimiz, 2 bin kişiye istihdam sağlamaktı. Şimdiden hedefi aşarak 2 bin 300 kişiyi istihdam ettik."

Kipa mağazalarında satılan ürünlerin çoğunun ithal olduğu yönündeki bir soruya karşılık ise CEO Paul Ritchie, taze sebzelerin yüzde 99'unun yerli olduğunu söyledi. Tekstil ürünlerinin ithal, ayakkabıların yerli olduğunu kaydeden Ritchie, gıda ürünlerinin ağırlığınınsa ithal olduğunu belirtti. Elektronik ürünler içinde yerli markaların da bulunduğunu ifade eden Ritchie, Türkiye'den önemli miktarda ihracat yaptıklarını, çoğunluğu balık ürünleri olmak üzere yurt dışına yıllık 150 milyon paundluk mal sattıklarını dile getirdi.

Operasyon Direktörü Hoggett de uyguladıkları yeni konsept hakkında bilgi verdi. Müşterilerinin mağazada her şeyi bulmasını amaçladıklarını anlatan Hoggett, 5 bin 500 yeni ürünü sunmak için mağazayı bin metrekare büyüttüklerini belirtti. Mağazada 35 bin adet yeni ürün bulunduğunu kaydeden Tony Hoggett, gıda dışı en fazla ürünün bu mağazada olduğunu aktardı. Tekstil, elektronik, oyuncak ve bebek ürünlerine, yeni konsept mağazada daha fazla yer verdiklerini söyledi.