Akköprü Deresi Üzerine Yeni Köprü

Van Belediyesi, Vali Mithatbey Mahallesi ile Yalım Erez Mahallesi yolları üzerinde bağlantı görevi gören Akköprü Deresi üzerinde bulanan köprüyü yıkarak yerine yeni bir köprü yapıyor

Akköprü Deresi Üzerine Yeni Köprü
Van Belediyesi, Vali Mithatbey Mahallesi ile Yalım Erez Mahallesi yolları üzerinde bağlantı görevi gören Akköprü Deresi üzerinde bulanan köprüyü yıkarak yerine yeni bir köprü yapıyor. Van Belediyesi Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya, standartlara uygun hale getirilecek köprünün bir 1 ay içerisinde bitireceklerini söyledi.
Van Belediyesi özellikle kış aylarında sürücü ve yayaların büyük sıkıtılar yaşadığı Akköprü Deresi üzerinde bulanan ve Vali Mithatbey-Yalım Erez Mahallesi bağlantılarını sağlayan köprüyü yıkarak yeniden yapıyor. Her yıl 3 metre genişliğinde olan köprünün dar olmasından kaynaklı çok sayıda kazanın meydana geldiğini söyleyen Van Belediyesi Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya, mevcut köprüyü tamamen yıkarak yepyeni bir köprü yapma çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Şenkaya "Bu çalışmamız yaklaşık bir ay içerisinde bitirilecektir. Köprünün yaklaşık keşif bedeli 115 bin liradır. İhale bedeli ise 80 Bin TL'dir. Yeni köprümüz 12 metre genişliğinde, 10 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde olup normal standartlara uygun hale getiriliyor. Yıllarca devam eden bu sorunu bu şekilde çözmüş olacağız" dedi.