(özel Haber) Kimlik Bilgileri Çalınan Adamın Başına Gelmeyen Kalmadı

Bursa'da, dolandırıcılar tarafından kimlik bilgileri çalınan İsmail Ceyhan'ın başına gelmedik kalmadı

Bursa'da, dolandırıcılar tarafından kimlik bilgileri çalınan İsmail Ceyhan'ın başına gelmedik kalmadı. Şimdiye kadar hiçbir sabıkası bulunmayan Ceyhan, dolandırıcıların kendi kimliğini kullanması yüzünden 2 kere hapse girdi. Kendisine yaklaşık 250 dava açılan ve her an tutuklanma korkusuyla sokağa bile çıkamayan Ceyhan, mahkeme mahkeme dolaşarak hukuk mücadelesi veriyor.
Bursa'da, İsmail Ceyhan isimli vatandaşın başına gelenler filmlere konu olacak cinsten. 2005 yılında bir bankadan 5 bin TL'lik ihtiyaç kredisi çeken Ceyhan, 3 ay sonra kendisine gelen haberle hayretler içinde kaldı. Banka müdürünün yanına giden Ceyhan, piyasaya karşılıksız çek sürmekten arandığını duyunca şoke oldu. 2005 yılının Şubat ayında kimlik bilgileri çalınarak kendi üzerine şirket kurulduğunu öğrenen Ceyhan'ın o günden sonra hayatı birden bire değişti.
Şimdiye kadar hiç sabıkası olmayan Ceyhan'ın hayatı, 2 yıl içinde hakkında açılan 250'ye yakın dava sebebiyle alt üst oldu. Mahkeme mahkeme dolaşarak suçsuzluğunu ispat etmeye çalışan Ceyhan, dolandırıcı olmadığını ispatlamak için 20 yıldır biriktirdiği parayla satın aldığı evi satmayı bile gözden çıkardı. Onlarca avukata başvurarak davalardan beraat etmek için çabalayan Ceyhan, 5 yıl boyunca yaklaşık 80 bin TL harcayarak hukuk mücadelesi veriyor.

HAYATI ALTÜST OLDU
Ceyhan, son 5 yılda başına gelmeyenin kalmadığını söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hakkında açılan 250 davadan 50'sinden beraat ettiğini anlatan Ceyhan, "Ben şimdiye kadar kimliğimi hiç kaybetmedim. Banka müdürünün uyarısıyla kimlik bilgilerimin ele geçirilip paravan şirket kurulduğunu öğrendim. 9 farklı bankadan kesilen çeklerle milyonlarca lira piyasayı dolandırdığım ileri sürülüyor. Halbuki ben böyle bir şey yapmadım. Hakkımda arama emri çıkartıldı. Şirketin İstanbul'da kurulması sebebiyle
benim bu davalardan hiç haberim olmadı. 18 Ağustos 2005'te Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Ancak herhangi bir netice alamadım. Hakkımda tutuklama kararı çıkartıldı. 2007 yılında 2 kez tutuklandım. Bir hafta cezaevinde kaldım" dedi.

"SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELDİM"
Hakkında şimdiye kadar yaklaşık 250 dava açıldığını kaydeden Ceyhan, "Çok mağdur oldum. Adli sicilimin temiz olması dolandırıcıların işine geldi, kolayca bankalardan çek alabildiler. Nasıl kimliğimi elde ettiklerini bilmiyorum. Muhtemelen benim kimlik fotokopimi ele geçirip, buradan işlem yürütmüş olabilirler. Artık rahat gezemiyorum. Sosyal hayatım falan da kalmadı. Polisten kaçar hale geldim. Pencereye bile çıkamıyorum. Her an beni yeniden tutuklayacaklar gibi geliyor" diye dert yandı.
İsmail Ceyhan'ın en büyük oğlu İbrahim Ceyhan, babasının 5 yılda yaşadığı olaylar sebebiyle hayatlarının karardığını söyledi. Açılan davalar yüzünden 20 yıldır para biriktirerek aldıkları evi satmak zorunda kaldıklarını anlatan oğul Ceyhan, "İstanbul'daki bir posta şubesinden sürekli haciz kararları geliyor. Bizi mağdur ettiler. İşin ne kadar büyük boyutta olduğunu sonradan öğrendik. Şu anda 250'nin üzerinde dava açıldığını biliyoruz. Şahıslar, Küçükçekmece Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik çıkartıyorlar.
Kimliği çıkarttıktan sonra Ceyhan Dayanıklı Tüketim Malları Şirketi adı altında babamın üzerine bir şirket açılıyor. Babamın her dakika hakkında tutuklama kararları çıkıyor. Babamın iki kez maaşına haciz kondu. Hala uğraşıyoruz. Babam resmen ev hapsindeymiş gibi dışarı çıkamıyor. Polisi gördüğü zaman yolunu değiştirip ara sokaklara giriyor. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
Sokağa çıkmaya korkan İsmail Ceyhan, torunu Emir Ali Ceyhan ile oynayarak vakit geçiriyor. Her ay sabıka kaydı çıkararak mahkeme dosyalarını biriktiren Ceyhan, e-devlet üzerinden hakkında açılan davaları da sürekli takip ediyor.