Trabzonspor Basketbol Takımı, sakatlıktan muzdarip

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaeddin Yakan, üst üste meydana gelen sakatlıklar ve aksilikler nedeniyle en sıkıntılı dönemini yaşadığını

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaeddin Yakan, üst üste meydana gelen sakatlıklar ve aksilikler nedeniyle en sıkıntılı dönemini yaşadığını vurguladı.

Yakan, bordo-mavili kulübün Medya Merkezi aracılığı ile yaptığı açıklamada, takımdaki sakatlıklardan dert yandı. Yakan, şöyle konuştu:

"Beko Basketbol Ligi'ne yükselmemizin ardından çabuk davranarak transferi en erken sürede bitiren kulüp olmayı başardık ancak büyük umutlarla transfer ettiğimiz Vuk Radivojevic'in takıma katıldığında sakat olduğunu öğrendik. Bir hafta bizimle kaldı. Sakatlığının uzun süreceğini öğrenince gönderme kararı aldık. Evren Büker de kendince bazı nedenlerden dolayı kulüpten ayrıldı. Evren bizim ilk transferimizdi ve oyun planımızda önemli yer tutuyordu. Onun olmaması takım kurgusunda değişikliğe yol açtı. Vuk Radivojevic'in sakatlığı sonrası yakın takibe aldığımız Aleksandar Rasic'i ise Dünya Şampiyonası'nda göstereceği performansla yapacağı piyasaya rağmen riske girip bekledik. Şampiyona sonrası da transfer ettik. Rasic'e birkaç kulüpten daha transfer teklifi gelmesine rağmen o bizi tercih etti."

Yıllardır hiçbir sezon öncesi bu denli problemli bir başlangıç yaptığını hatırlamadığını vurgulayan tecrübeli antrenör, "Denizli kampının ilk günü Kaptanımız Harold Jamison sakatlandı ve geçen hafta aramıza katılabildi. Bir başka yabancımız Michael Wright'ın dizinde Denizli kapının son günündeki maçta dizinden aldığı darbe ile sakatlandı ve ödem oluştu. Tedavisi için Amerika'ya gönderdiğimiz oyuncumuz, tedavisini bitirip takıma 3 Ekim itibariyle katılacak. Bu dönem içerisinde Evren Büker de aramızdan ayrıldı. Transferini bitirdiğimiz Rasic ise aramıza İzmir kampında dahil oldu. Caner ve Hadi gibi iki önemli Türk oyuncumuzun sakatlıkları sürüyor." ifadelerini kullandı.

Hazırlık kampında şuana kadar tam kadro çalışma imkanı bulamadıklarını anlatan Yakan, bu durumun Beko Basketbol Ligi'ne yeni yükselen ve kadrosunu yeni oluşturan bir takım için talihsizlik anlamına geldiğini belirtti.

Bu sakatlıkların ideal kadro oluşumunu olumsuz etkilediğini kaydeden Yakan, böyle olunca hazırlık maçlarında çok ciddi bir kadro zafiyeti çektiklerini ve ideal kadroyu oluşturamadıklarına değindi.

Michael Wright'ın takımdan ayrıldığı yönünde yapılan spekülasyonların da gerçek dışı olduğunu ifade eden Yakan, oyuncunun tedavisinin Amerika'da kendi doktoru gözetiminde yapılmasının daha doğru olacağına inandıklarını söyledi.

Takım kurgusunu geliştirme anlamında planlarının gerisinde kaldıklarını bildiren Yakan, "Ancak iyi ve tecrübeli bir kadroya sahibiz. Bu süreçten en kısa zamanda en az hasar ile çıkacağımızı inanıyoruz." dedi.