Toplumsal sorunların temeli CHP politikasıdır

Hakkari'de ve ilçelerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'CHP, Türkiye'de şu anda yaşadığımız toplumsal sorunların temelidir. Zamanında uyguladığı politikalar bugünkü sorunları doğurmuştur' dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde incelemeleri kapsamında Hükümet Konağı'nı ziyaret etti. AK Parti'nin diğer partilerden farklı olarak Türkiye'nin her noktasında teşkilatı bulunduğunu ifade eden Atalay, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu, diğer partiler gibi belli bölgelere sığınmış bir parti olmadığını belirtti.
Bakan Atalay, AK Parti'nin Türkiye her yerinden oy aldığını, her ilden milletvekili bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu: 'Onun için de diyoruz ki AK Parti Türkiye'nin kardeşliğinin çimentosudur. Yani ülkemizde kardeşlik ve birliği güçlendirecek olan AK Parti'dir. Diğer partiler bu kardeşliği zedeleme yönünde çok rol oynamıştır. CHP, Türkiye'de şu anda yaşadığımız toplumsal sorunların temelidir. Zamanında uyguladığı politikalar bugünkü sorunları doğurmuştur. Devletin kamu görevlilerinin yaptığı yanlışlar o döneme aittir.'
'BUNDAN BESLENİYORLAR'
Bu yanlışların bazı bölgelerdeki vatandaşların devlete güvenini sarstığını dile getiren Atalay, 'Diğer partiler, isimlerini saymayayım, beslendikleri, nemalandıkları kaynak bu sorunlardır. Bu sorunlar biterse bu partiler de biter. MHP de böyledir, BDP de böyledir. Sadece AK Parti bölgesel siyaset yapmayan, etnik siyaset yapmayan ve ülkemizin her rengini içinde taşıyan bir partidir' dedi.
SORUNLARI DİNLEDİ
Atalay, ziyarette Çukurca'nın sorunlarını da dinlediğini belirterek, Çukurca'da, ülkede yürüyen çalışmalar ve en fazla ihtiyaç duyulan yatırımlar gibi konuları ele aldıklarını söyledi. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasının önemli olduğunu ifade eden Atalay, 'Bütün kamu görevlileri milletin hizmetkarıdır, vatandaşlarımıza çok şefkatli davranacağız. Vatandaşın hizmetinde olduğumuzu her an hissettireceğiz. O eski dönemler geçti. Şu son sekiz yılda, burada yaşayanlar çok iyi bilirler. Olağanüstü hal vardı, Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı. Biz, iktidar olduğumuz 2002 yılının aralık ayında olağanüstü hali kaldırdık. Çünkü biz 'Türkiye normalleşecek' vaadinde bulunmuştuk. Bölgede yaşayanlar o günlerin ne demek olduğunu çabuk unuttu. Yargısız infazları, işkenceleri, faili meçhulleri... Bugün onların hiçbiri yok. Bunları biraz düşünmek ve çevremize anlatmak durumundayız' dedi.

Geçitli Köyü'nde açlık grevi
Hakkari'nin Geçitli köyünde bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen, 9 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından köylüler, olayın faillerinin bulunması için 3 günlük açlık grevi başlattı. Ellerinde 'Bebek katilleri derhal bulunsun', 'Nurullah bebeğin suçu neydi?', 'Deliller ortada katiller tatilde' yazılı pankart taşıyan köylüler adına açıklama yapan Cahit Erol, 'Yetkililerden tek ricamız olayın acilen aydınlatılmasıdır' dedi.