Selim'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

Kars'ın Selim ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'nıncı yıl dönümü kutlandı. Sıcak bir havada gerçekleştirilen tören sırasında başına güneş geçen bir öğrenci bayıldı.

Selim'in düşman işgalinden kurtuluş törenleri Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kazım Karabekir Caddesi'nde devam eden törenlere Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Kars İl Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Engin Eroğlu, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Sarıkamış İlçe Şehitler ve Gaziler Derneği temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Muhittin Yücel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kazım Karabekir Caddesi'nde Mehmetçiklerin, 'Vatan sana canım feda' sloganı eşliğinde yürüyüşüne vatandaşlar alkışlarla eşlik etti.
Öğrencilerin şiir okuması sırasında Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesi öğrencilerinden Kadir Gök, aşırı sıcaktan bayılarak yere düştü. Ambulansla götürüldüğü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedaviye alınan Gök'ün sıcaktan bunaldığı ve tansiyonunun düştüğü belirlendi. Gök, "Tören sırasında ayakta duruyorduk. Sıcağın etkisiyle olsa gerek birden başım dönmeye başladı. Gözlerimi açtığımda hastanedeyim" dedi.