Rapid Wien 1-2 Beşiktaş maç özeti - goller video

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki 2. maçını Rapid Wien ile deplasmanda oynadı ve 2-1 kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki 2. maçını Rapid Wien ile deplasmanda oynadı ve 2-1 kazandı.

Portekizli yıldızımız Ricardo Quaresma’nın 31. Dakikada sakatlanıp yerini Holosko’ya bırakmasıyla Rapid Wien li taraftarların gol atmış yada Maçı kazanmış gibi sevinmeleri, maçtan yansıyan en ilginç ayrıntıydı.. Sakatlanan Quaresma nın sağ üst adelesinde yırtık olmasından şüphe ediliyor. Yarın çekilecek olan MR dan sonra durumu netlik kazanacak..

Maça gelince..

Rakip Oyuncuların tüm sert müdahalelerini es geçip, normal oyun içindeki her mücadelede tercih hakkını R.Wien Lehine kullanan Hakem Kulbakov’a rağmen Beşiktaş’ımız Viyana kuşatmasından galibiyet ile ayrılarak, Gruptaki puanını 6 ya yükseltti. Bu maç ile birlikte Beşiktaş’ımız bu sezon Avrupa da oynadığı mücadelelerde namağlup durumunu da devam ettirdi..

MAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Avusturya’da oynan mücadelenin ilk yarısında iki takımın da hırslı oyunu dikkat çekti. Kontrollü hücumlarla rakibinin üzerine giden siyah-beyazlılarımız ilk ciddi pozisyonunu 11. dakikada Quaresma’yla yakaladı ancak rakiplerinden kolaylıkla sıyrılabilen Portekizli oyuncu bu atakta direği aşamadı. İlk 10 dakikadan sonra oyunu kademe kademe Rapid Wien yarı alanına yıkmaya başlayan takımımız, orta alanı iyi kapatan Rapid Wien karşısında Quaresma’nın bulunduğu sol kanattan pozisyon bulmaya çalıştı. Fakat 26. dakikada sakatlık geçiren Portekizli yıldız oyuna devam edemeyerek yerini 32. dakikada Filip Holosko’ya bıraktı. İlk yarının son 10 dakikasında tamamen kapanan ve kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalışan Rapid Wien defansif planını yerine getirerek takımımızın gol bulmasını engelledi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Yasin Pehlivan’ın organize ettiği ataklarla ceza sahamızın çevresinde tehlikeli olmaya başlayan Avusturyalılar, 51. dakikada Türk asıllı futbolcuları Veli Kavlak’la golü buldu. İlk yarıda Quaresma’nın direkten dönen pozisyonunun benzerinde topu filelere gönderen Veli Kavlak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rakibinin temposuna ayak uyduran siyah-beyazlılarımız, defansın arkasına attığı toplarla tehlikeli olmaya başladı. 55. dakikada Slovak oyuncumuz Filip Holosko böyle bir pozisyonda kalecinin hatasını değerlendirerek skoru 1-1 yaptı. Golden sonra temposunu arttıran ekibimiz, Holosko’yla çok net pozisyonlardan yararlanamazken, 64. dakikada sahneye Brezilyalı golcümüz Bobo çıktı. Tabata’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo topu filelere göndererek takımımızı 2-1 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra kalesinde ufak tefek tehlikeler yaşayan siyah-beyazlılarımız, Hakan Arıkan’ın yaptığı başarılı kurtarışlarla Avusturyalıların istediği gole izin vermedi ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçını da kazanarak puanını 6′ya yükseltti.