Niğde, projeleriyle AB hibelerinden aslan payını almayı hedefliyor

Niğde Valiliğine bağlı Avrupa Birliği Uyum ve Danışma kurulunun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılacak başvurulara 19 milyon

Niğde Valiliğine bağlı Avrupa Birliği Uyum ve Danışma kurulunun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılacak başvurulara 19 milyon 400 bin euro hibe desteği verilecek. Niğde bu hibeden aslan payını almayı hedefliyor.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, şube müdürleri, oda başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valiliği AB proje sorumlusu Ayşegül Çakmak Uğur, çağrısı yapılacak 6 projeyi tanıtacaklarını söyledi. Uğur, "Son başvuru tarihi 30 Kasım 2010 olan Sivil Toplam Diyalogu Mikro Destek hibe programı ve 2010 yılı sonuna doğru çağrısı yapılacak 6 proje için toplamda 19 milyon 600 bin euro hibe desteği alınabilecek. Mikro destek hibe programı için son başvuru tarihimiz 30 Kasım. Ancak diğer altı proje için henüz çağrıya çıkmadık ve bu yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. İçerisinde meslek standartlarının güçlendirilmesi, Demokrasi, insan hakları ve vatandaşlık eğitimleri, kadına karşı şiddetin önlenmesi, engellilerin topluma kazandırılması ve kültürel konularda işbirliğinin geliştirilmesi gibi konu başlıklarının yer aldığı projelerde Türkiye genelinde yapılacak başvurulara 19 milyon 400 bin euro hibe desteği verilecek. Bizim önceliğimiz bu projelerden Niğde'nin aslan payını almasıdır." diye konuştu.