Fethiye'de Haller Birliği Kuruluyor

Üzerinde yıllarca konuşulan ve karşılıklı suçlamalara neden olan Fethiye Haller Birliği sonunda kuruluyor.

Konuyla ilgili tüzük Fethiye Belediyesi Meclis Toplantısında oybirliği ile onaylandı. Kurulacak Haller Birliği'nde Karaçulha Belediyesi yüzde 51, Çamköy Belediyesi yüzde 25 ve Fethiye Belediyesi yüzde 24 hisseye sahip olacak.
Fethiye Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak geçen ay yapılan toplantının özetleri okunup kabul edildi.
İmar planı değişikliği talebinin görüşüldüğü 3 madde oyçokluğu ile kabul edilirken, bir madde de oybirliği ile reddedildi. Karagözler Mahallesinde 3 işletmenin yat yanaşma iskelesi ve güneşlenme terası yapımı talebi ile ilgili imar planı değişikliği oybirliği ile İmar, Denizcilik ve Turizm komisyonlarına gönderildi. Ortaöğretim Kampüs Alanında yer alacak olan Fen Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu yapımında proje ve yapım işlerinin gerçekleştirilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile Fethiye Belediyesi arasında düzenlenecek protokolün imzalanabilmesi, iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya oyçokluğu ile yetki verildi. AK Parti Grubu bu maddede çekimser kadı. Tuzla ve Pazaryeri Mahallelerinde bulunan parsellerin kamulaştırma işi ve Şehir Stadı mevcut betonarme tribün yapılmasına yönelik projenin 5 Yıllık İmar Programına eklenmesi oybirliği ile komisyona gönderildi. Öte yandan AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Mimar Selahattin Kayaman, Şehir Stadı projesini üstlendiğini bildirdi.
Haller Birliği ile ilgili tüzük Fethiye Belediye Meclisinde oybirliği ile onaylandı. Buna göre Karaçulha Belediyesi yüzde 51, Çamköy Belediyesi yüzde 25 ve Fethiye Belediyesi yüzde 24 bir hisseye sahip olacak. Belediye Başkanlarının doğal üye konumunda olduğu Hal Meclisinde Karaçulha'dan 5, Çamköy ve Fethiye Belediyelerinden de 2'şer üye bulunacak.
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "İşin bu noktaya gelmesinde ben bir çaba harcamadım. Atabey Akgün arkadaşımız Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ile görüşmüş. Burada en az hisse bizim. Fedakarlığı yapan biz olduk. Ağabeylik yapma görevi bize düştü" diye konuştu. Kurulacak haller birliği ile milyonlarca lira kaçağın önüne geçilecek.