En iyi üzümü yetiştiren çiftçilere ilaçlama makinesi hediye edildi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Yardımla

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali (GÖLFEST) coşkuyla kutlandı.

Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 13. sü düzenlenen Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Festivali coşkulu başladı. Gölbaşı Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan festival etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Gölbaşı Hükümet Konağı önündeki programa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Tut Kaymakamı Fırat Çelik, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gölbaşı Hükümet Konağı önünde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, GÖLFEST Festivali'nin her yıl daha da etkin bir şekilde kutlandığını ve bu tür organizasyonların Gölbaşı ilçesinin tanıtımı amacıyla yapılmasını yararlı olduğu kanaatinde olduğunu vurguladı. Vali Sodan, "Bu festival, Gölbaşı ilçemize has olan meşhur peygamber üzümünün üretiminin gelişmesine, ilçenin tanıtılmasında büyük önem taşımaktadır. Gölbaşı ilçemiz tabiat parkıyla, gölleriyle, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda büyük mesafeler kaydetmektedir. Doğu ve güney doğu illerinin kavşak noktası olması nedeniyle Gölbaşı ilçemiz için bu bir avantaj olmakta ve Gölbaşı bu avantajı en iyi şekilde kullanmaktadır." dedi.

Protokol konuşmalarından sonra Festivalin en önemli bölümü olan Peygamber Üzümü yarışmasına geçildi. Yapılan yarışmalar sonucunda jüri tarafından en iyi üzümler seçildi. Vali Ramazan Sodan, en iyi üzümü yetiştiren çiftçilere ilaçlama makinesi hediye etti.

Etkinliklerde ayrıca, SBS ve LYS'de en yüksek puan alarak dereceye giren öğrencilere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından, protokol üyeleri, ekolojik tarım ürünleri standı ile yöresel ürünler ve yemeklerin sergilendiği stantları 13. Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Spor, Eğitim ve Yardımlaşma Festivali Gölbaşı Meslek Yüksek Okulunun temel atma töreni, çeşitli açılışlar ve bu akşam gerçekleştirilecek Grup Ezgi Diyarı Konseri ile devam edecek.