Devlet Bakanı Çelik: Diyanet'in protokoldeki yeri 50. sıra olmamalı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı'nın protokoldeki yerinin 'Cumhuriyet kurulduğunda 3. sırada olmasına rağmen, bugün 50. sırada yer al

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı'nın protokoldeki yerinin 'Cumhuriyet kurulduğunda 3. sırada olmasına rağmen, bugün 50. sırada yer almasının' kabul edilemez olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Günümüzde cami ve mescitlerin fonksiyonunun ne olması gerektiği konusunun tartışılması gerektiğine dikkat çeken Çelik, "Namaza 15 dakika kala açılan ve namazdan 15 dakika sonra kapısına kilit vurulan bir cami anlayışı, arzulanan bir hizmet anlayışı değil." dedi. Camilerin bir çekim merkezi haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, bu konuda din görevlilerine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazetede yayınlanan Diyanet Teşkilatı Yasasını hatırlatan Çelik, din görevlilerine şöyle seslendi: "Bu yeni yasa ile biz ne istiyoruz? Bizim istediğimiz sizin performansınızı biraz daha artırmanız. Bunu mutlaka gerçekleştirmeniz gerekiyor. Siz görevlerinizi layıkıyla yerine getiriyorsunuz ama toplumsal olaylara duyarlı din görevlisi olma mecburiyetimiz var."

Hakkari ve Şırnak'ta şehit edilen din görevlilerini hatırlatan Çelik, "Türkiye'de terör bitecekse, olumsuzluklar ortadan kalkacaksa, gençliği bekleyen tehlikeler bertaraf edilecekse din görevlilerine düşün önemli sorumluluklar var. Gerekirse, canımız pahasına da olsa doğruyu, hakikati gençlere anlatma zorunluluğumuz var." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sıradan bir kurum olmadığını vurgulayan Çelik, kurumun protokoldeki yerine dikkat çekti. Yıllar içinde gelinen tablonun hoş bir tablo olmadığının siyasiler tarafından da kabul edildiğini dile getiren Çelik, "Cumhuriyet kurulduğunda 3. sırada yer alan sayın Başkan'ın bugün 50. sıralarda olmasının kabul edilebilir olmadığını ifade ediyorum. İnanıyorum ki, bu hizmet alanına yaraşır bir şekilde, üstlenilen göreve yaraşır bir şeklide gerekli adımlar atılacaktır." dedi.