Bursa Valiliği'nden bin 500 liralık kredi kartı borcu nedeniyle tutuklanan kadına sigortalı iş

Bursa'da, bin 500 liralık kredi kartı borcu yüzünden tutuklanınca 3 çocuğu ortada kalan Emine Yıldırım'a Bursa Valiliği tarafından iş bulundu. Bursa V

Bursa'da, bin 500 liralık kredi kartı borcu yüzünden tutuklanınca 3 çocuğu ortada kalan Emine Yıldırım'a Bursa Valiliği tarafından iş bulundu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım için bir yardım kampanyası düzenlenmeyeceğini belirterek, kendisinin sosyal güvencesi olan bir işe yerleştirildiğini söyledi.

Bursa'da, babaları seneler evvel evi terk eden ve anneleri ise bin 500 liralık kredi kartı borcu yüzünden tutuklanınca ortada kalan 3 çocuğun feryatları yürekleri parçaladı. Aileye Bursa başta olmak üzere yardım yağmaya devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın parayı icra dairesine ödeyip anneyi kurtarmasının ardından Bursa Valiliği ise anne Emine Yıldırım'a sigortalı iş buldu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, konu ile ilgili basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, aileye yardım kampanyası başlatılacağı söylentilerini yalanlarken, anneye iş bulduklarını bildird. Harput, Valilik Heykel binasında yaptığı açıklamada Emine Yıldırım'a yardım etmek için Bursa başta olmak üzere yurt içi ve dışından yardım yapmak isteyenlerin kendilerini aradığını söyledi.

Emine Yıldırım'ın başına gelen olayı insanlık adına üzüntü ile karşıladıklarını aktaran Harput, "Ama maalesef Türkiye gerçeğinde hukuk sistemi içinde mevcut mevzuat ve yasal düzenleme ile borçlunun borcunu ödeyememesi halinde yapılacak işlem budur. Şuanda Türkiye'de kredi kartı borcunu ödeyemediği için binlerce insan ya mahkum olmakta, ya evine haciz gelmekte yada hapse girmekte. Kart bedelini bu şekilde cezaen ödemek zorunda kalmakta. Bu Türkiye gerçeği." dedi.

Emine Yıldırım'ın cüzi bir rakam borç yüzünden hapse girmesinin daha da üzücü olduğuna dikkat çeken

Vali Şahabettin Harput, Yıldırım'ın kendilerine daha önce haber vermesi halinde bu trajedinin yaşanmadan çözülebileceğini söyledi. Emine Yıldırım ile alakalı bir yardım kampanyası başlatılmayacağının altını çizen Vali Şahabettin Harput, "Bu hanımefendi ile alakalı bir yardım kampanyasından bahsediliyor. Böyle bir yardım kampanyası valiliğimizde açılmayacaktır. Çünkü bu şekilde kredi kartı borcu olan, yardıma muhtaç olan binlerce insanımız bu konumda iken, her hangi bir vatandaşımız ile alakalı bizim farklı bir muamele yapmamız son derece yanlış olur ve adalatli olmaz." ifadelerini kullandı.

Yardım kampanyası yerine anne Emine Yıldırım'a sigortalı bir iş bulduklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, "Ancak bu vatandaşımızı gerek üç çocuğunun eğitim ve öğretimi, gerekse kendisinin düzenli ve sigortalı bir işte sürekli ve kalıcı çalışabilmesi için valiliğimiz gereken her türlü tedbiri almış ve hanım efendi ile irtibat kurmuş. Birkaç gün içinde yeni işine başlayacak. Ayrıca elektrik ve su gibi birikmiş borçları da ödenecek." şeklinde sözlerini tamamladı.