Beşiktaş Rapid Wien maçı özeti ve golleri

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki 2. maçını Rapid Wien ile deplasmanda oynadı ve 2-1 kazandı.

Beşiktaş Rapid Wien maçı özeti ve golleri
Çok güzel bir gece oldu. Belki de bu sene Türk takımları arasında Avrupa’da yabancı kulüpler karşısında en iyi futbol oynayan takım Beşiktaş... Türk futbolunun bu tür galibiyetlere özellikle son dönemlerde çok ihtiyacı var. Schuster ise yine değişik bir kadro sürdü sahaya. Defansın göbeğine Ferrari’yi monte etmiş, Necip’i çıkarmış, Tabata’yı 11’e almıştı. Görünen o ki Beşiktaş yine kazanmak için sahadaydı.

Dün gece bütün oyuncular futbol oynamak için, 90 dakika boyunca ellerinden gelen gayreti gösterdiler Beşiktaş’ta. Siyah-Beyazlılar’ın 90 dakika içinde yaşadıkları ufak tefek problemler ise gayet normal karşılanmalı. Çünkü, Quaresma’nın oyunda olduğu dakikalarda maça çok iyi başladı Beşiktaş. Ancak Portekizli sakatlandıktan sonra oyuncular hücum güçlerini kaybettiklerini zannettiler. Fakat işin aslı öyle değildi. Çünkü bir takımda yıldız oyuncuların olması taraftar ve seyir zevki açısından iyi bir durum ancak maçları yıldız oyuncular değil, takımlar kazanır. Beşiktaş, Guti oyunda ağırlığını hissettirene kadar Quaresma’nın oyundan çıkışının etkisi altında kaldı.

MAÇIN GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ernst ve Aurelio kusursuz oynadı
Dün gece Siyah-Beyazlı futbolcular oyunu kanatlara yıkamadı. Durum böyle olunca kalabalık defans hattıyla mücadele eden Rapid Wien’i göbekten delmekte zorlandılar. Golü yedikten sonra bocalayan Beşiktaş, Rapid Wien kalecisi Hedl’in yaptığı önemli bir hatayla beraberliği sağladıktan sonra oyuna girmeyi başardı. Bunda Guti ve Tabata’nın pas yüzdelerinin yüksek olmasının etkisi büyüktü. Ama Ernst ve Aurelio gibi neredeyse oyunun
90 dakikasını hatasız oynayan iki ön liberosunun olması Beşiktaş defansının ve orta sahasının ayakta durmasına yetti. Bunlara dün gece mükemmel oynayan Hilbert’i de eklemek lazım. Beşiktaş aradığı sağ beki buldu. Hilbert, hem çabukluk hem de disiplin olarak Beşiktaş’ta bu bölgede oynayabilecek en iyi oyuncu.

Holosko golü attı ama...
Holosko’nun attığı golde rakibinin hatasından faydalanması mükemmeldi ama arkadaşlarına gol attırmaması ise eksi puan olarak yazıldı dün gece hanesine.
Oyuna baktığımızda Beşiktaş çok da vasatı aşamayan rakibi karşısında zorlanmadan kazanmasını bildi. Bana göre Porto’yla birlikte gruptan çıkması kesinleşti. Schuster’in belli bölgelerde, özellikle stoper ve orta sahanın göbeğindeki fikirlerinde sabit olması lazım. Bu bölgelerde sürekli yapılan değişiklikler takıma uzun vadede zarar verebilir. Beşiktaş’ta o bölgede oynayabilecek çok iyi oyuncuların olduğu da bir gerçek.