Bakan Yıldız:' Türkiye'nin Daha Sağlıklı Bir Toplumla, Daha Sağlıklı İşler Yaparak Daha Güzel Sonuçlar Alabileceği Kanaatindeyim'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin daha sağlıklı bir toplumla, daha sağlıklı işler yaparak daha güzel sonuçlar alabileceği kanaatinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin ilk 26 ekonomiden, 17'nci ekonomi arasına girmesi ve daha sonra hedefini ilk 10'a kurmuş olmasının sağlıklı bir toplumdan geçeceğini ifade etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin daha sağlıklı bir toplumla, daha sağlıklı işler yaparak daha güzel sonuçlar alabileceği kanaatinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin ilk 26 ekonomiden, 17'nci ekonomi arasına girmesi ve daha sonra hedefini ilk 10'a kurmuş olmasının sağlıklı bir toplumdan geçeceğini ifade etti.
Özel Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Kadıköy Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.
Hastanenin açılış töreninde konuşan Yıldız, son 8 yıl içerisinde özellikle sağlık sektöründe ciddi bir dönüşüm yaşandığını belirterek, ''Bu dönüşümün, bu değişimin yönetilebilir olması aslında ülkenin idaresine ilave koyan siyasi yapı için son derece önemli. Çünkü sağlık hiç bir vatandaşımızın istisnasız olarak sürekli muhatap olduğu bir sektör'' dedi.
2003 yılında Türkiye'de komple yatırım için ayrılan paranın 4 milyar TL civarında iken, şu an bu yatırımın 14 milyar TL civarına geldiğini kaydeden Yıldız, ''Türkiye'nin büyümesinden daha fazla pay ayırdığımız bir sektördür. Buradaki değişimin en önemli parçası, özel sektörle beraber bunun yapılabiliyor olması. Kamu, elindeki doktor, hemşire ve tüm hasta bakıcılarıyla beraber, bütün sağlık çalışanlarıyla beraber özelleşmesini insan kaynaklarıyla beraber idare etmek durumundaydı'' şeklinde konuştu.
Bakan Yıldız, Türkiye'nin dört bir yanına hizmet götürmeleri gerektiğini belirterek, sağlıkta dönüşümün bütün bunları kapsayan bir proje olduğunu ve devam ettiğini söyledi.
Türkiye'de, bu hastanede bulunan toplam doktor sayısının yarısı kadar bile doktor olmayan iller bulunduğuna işaret eden Yıldız, ''Orada yaşayan da bizim vatandaşımız, bizim insanımız. Hep beraber bu hizmeti götürüyor olabilmemiz lazım'' dedi.
Türkiye'nin normalleşmesini hala tamamlamamış bir sağlık sektöründe olduğunu ifade eden Yıldız, ''Bu değişimin bu dönüşümün özellikle Almanya'nın üçte biri kadar doktora sahip olunan bir ortamda, hemen hemen aynı nüfusa hizmet eden bir ortamda dahi, bu hizmetlerin son derece aktif görülebiliyor olması, toplam siyasi iradesiyle beraber, bu ülkenin bütün sağlık çalışanlarına aittir. Kamu ve özel sektör çalışanlarına aittir. Ben Türkiye'nin daha sağlıklı bir toplumla, daha sağlıklı işler yaparak, daha
güzel sonuçlar alabileceği kanaatindeyim. Türkiye'nin ilk 26 ekonomiden, 17'nci ekonomi arasına girmesi ve daha sonra hedefini ilk 10'a kurmuş olması sağlıklı bir toplumdan geçecektir" dedi.
Törende, konuşmaların ardından Bakan Yıldız, hastane doktorlarından Op. Dr. Levent Eminoğlu'nun küçük kızı Yağmur Eminoğlu ve öteki ilgililerle birlikte kurdele keserek, hastanenin açılışını yaptı. Bakan Yıldız, daha sonra hastaneyi gezdi.

"ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK"
Hastanenin açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgaz zammına ilişkin olarak, şu anda ellerindeki verilere göre elektrik ve doğalgaza zam yapmayı gerektiren bir veri bulunmadığını ifade etti.
Enerji alanında beklenen 8-10 tane kanun tasarısı üzerine nasıl bir çalışma yapıldığına ilişkin olarak Yıldız, referandum süreci içinde, olabildiğince tekniğin ötesinde 2 aylık süreçte iyi bir mutfak çalışması yaptıklarını söyledi.
Yıldız, ''Bu dediğiniz 7-8 tane kanun tasarılarının kanun teklifleri üzerinde çalışmalar bitti, biz hazırız. İlgili kamu ve kuruluşlarının görüşleri alındı. Özel sektörle bir kısım toplantılar yapıldı. TBMM Genel Kurulu'nun pratiği müsait olması halinde şu anki genel kurulda sıra almış olan yenilenebilir enerji kaynakları ve özellikle hazinenin gönderdiği enerji kütlenin kendi içerisindeki bir kısım hesaplarıyla alakalı kanun tasarıları şu anda hazır. Önümüzdeki hafta dahi bunları görüşebilecek
durumdayız. Diğer bakanlar kuruluna gönderilecek ve şu anda komisyonlarda bulunanların hepsini saydığımızda 7 tane kanun tasarısı ve teklifinin hazır olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Anayasanın bir kısım maddelerin değişimiyle alakalı referandum sonrasındaki uyum yasalarının ve bütçelerin arasında bulunanların yıl sonuna kadar çıkartılabilir olmasının hepsi için mümkün olmayabileceğini belirten Yıldız, ama bakanlık olarak hazır olduklarını ve beklediklerini söyledi.
Hangi yasaların bir sonraki seneye sarkabileceği sorulması üzerine Yıldız, ''Genel kurul ne kadar müsaade ederse biz o kadar çıkaracağız. Buna karar verecek olan bildiğiniz gibi danışma kurulları olacak. Grupları olan partilerin temsilcilerinin yaptığı toplantılar olacak. Genel Kurula hazır olduğumuzu söylüyoruz. Bugün 1 Ekim tarihiyle de TBMM'nin açılışını şimdiden tebrik ediyorum. Güzel çalışmalara vesile olmasını diliyoruz'' dedi.
Doğalgaz ve petrolde çok büyük beklentilerin olduğu ve önceliğin bunlarda mı, yenilenebilir enerjide mi olacağı sorusuna ilişkin olarak ise Yıldız, bu çalışmaları eş zamanlı yürüttüklerini ve bunların çalışma ekiplerinin farklı olduğunu belirterek, "Birini tercih etmek diğerine mani olmak anlamına gelmiyor. O yüzden hepsini beraber devam ettiriyoruz ve hazırız" dedi.
(YC-YC-E)