Bakan Çelik'ten Din Görevlilerine 'Protokol' Çağrısı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, protokolün tek olmadığı yerin camiler olduğunu belirterek, "Değerli görevlilerimiz camilerde madem bütün şan şöhret camiye girerken dışarda bırakılıyor bir eşitlik mekanı camiler kim girerse girsin camiden içeriye özel bir gayret içerisine girmesinler

Devlet Bakanı Faruk Çelik, protokolün tek olmadığı yerin camiler olduğunu belirterek, "Değerli görevlilerimiz camilerde madem bütün şan şöhret camiye girerken dışarda bırakılıyor bir eşitlik mekanı camiler kim girerse girsin camiden içeriye özel bir gayret içerisine girmesinler. Bakan mı geldi, geldiyse bulduğu yere otursun, milletvekili mi geldi bulduğu yere otursun. Din görevlileri özel bir gayret göstermesinler" dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılışı Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile çok sayıda din görevlisi katıldı. Bakan Çelik yaptığı konuşmada, camilerin toplayan, bir araya getiren yer olduğunu belirterek, "Camiler herkese kucak açan, herhangi bir ayrıma tabi tutmadan sınıf farkı gözetmeden herkesi bir araya getiren asude yerlerdir. Protokolün olmadığı
tek yer camilerdir. Değerli görevlilerimiz camilerde madem bütün şan şöhret camiye girerken dışarıda bırakılıyor bir eşitlik mekanı camiler kim girerse girsin camiden içeriye özel bir gayret içerisine girmesinler. Bakan mı geldi, geldiyse bulduğu yere otursun, milletvekili mi geldi bulduğu yere otursun. Din görevlileri özel bir gayret göstermesinler. Bu uygulamanın bizzat din görevlileri tarafından uygulansın" dedi.
Bakan Çelik, düne göre camilere çok daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, camilerin çekim merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temel misyonunun her türlü siyasi düşüncenin dışında kalarak din hizmetlerini en doğru şekilde topluma sunmak olduğunu söyledi. Din görevlilerinin en uç noktalara kadar hizmet verdiğini belirten Bardakoğlu, "En ücra noktalarda hizmet veren tek kamu görevlilerimiz imamlarımız, müezzinlerimizdir. Biz dinin doğru bilgisini birleştirerek, kucaklayarak sunuyoruz" diye konuştu.
Din görevlilerinin hizmet içi eğitiminin son derece önemli olduğunu belirten Bardakoğlu, "Artık mihrapta ve mimberde kıratı düzgün, dini bilen dinin aydınlık bilgisini topluma taşıyan din görevlisine hepimizin ihtiyacı vardır. Artık din görevlisinin eğitim düzeyi mutlaka ilahiyat fakültesinin düzeyine çıkmalıdır. Hizmetiçi eğitimlerle bildiklerimizi sürekli yenilemek ve 21. yüzyılda yaşadığımızı fark etmek zorundayız. Biz din hizmeti deyince sadece caminin dört duvarı arasında kalan hizmeti anlamıyoruz
bunu kastetmiyoruz. Caminin dışına da çıkarak kuşatıcı bir görev üstlenmeliyiz. Bunun için son dönemde ahlak eksenli dindarlık çağrısı yapmaya başladık. Bu toplumun dini ve dindarlığı sadece seccadenin üzerinde aramaması bütün davranışlarına yön veren bir dindarlığa doğru yükselmesi gerekir" şeklinde konuştu.