Avrupalı Gençler Osmangazi'de Buluşuyor

Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) Almanya ve Polonya'dan gelen gönüllülere ev sahipliği yapıyor.

Avrupa Gençlik Programı kapsamından Bursa'ya gelen Almanyalı ve Polonyalı gençler, Osmangazi Belediyesi'ne bağlı OBAM'da çalışmalara gönüllü olarak destek veriyor. Engellilerle yakından ilgilenen üç gönüllü şimdiden engellilerin ilgi odağı oldu. Gün boyu engelli çocuklarla oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen, yemek yedirip onlarla yürüyüşe çıkan gönüllü gençler, böylece engellilerin psikolojik ve sosyal gelişimine de destek oluyor. Gönüllülerin ulaşım, konaklama, vize ve cep harçlıkları dahil tüm masrafları ise proje kapsamında AB'den gelen fonla karşılanıyor.
Projenin önemine işaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Belediyemiz bünyesinde yürütülen sosyal projelerde mümkün olduğunca yabancı gönüllülere yer veriyoruz. Proje bittiğinde ülkelerine dönen gönüllüler orada Osmangazi'nin güzelliklerini anlatıyor, böylece örnek çalışmalarımız sınır ötesine taşınıyor. Ayrıca yabancı misafirlerimiz proje kapsamında Türkçe öğreniyor, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor" diye konuştu.
Ağustos ayından bu yana Bursa'da bulunan gönüllüler Haziran 2011'e kadar OBAM'da çalışmalarını sürdürecek.
Avrupa Gençlik Programı ile farklı ülkelerden Bursa'ya gelen yedi gönüllü Osmangazi Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerde çalışmalara destek oluyor.
Hayvan Barınağı'nda İspanyol ve Çek asıllı iki gönüllü, Sukaypark'ta Litvanyalı bir gönüllü, OBAM'da üç ve AB Koordinasyon Merkezi'nde Letonyalı bir gönüllü çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev alıyor. Özellikle gençlerin sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak projelere yönlendirildiklerini belirten Başkan Mustafa Dündar "Osmangazi Belediyesi olarak gençlik projelerini önemsiyoruz. Yurt dışından gönüllü gençler Osmangazi'ye geldiği gibi yurt dışına da çok sayıda gencimizi gönderiyoruz" diye konuştu.