Ab Bilgi Yarışması Öncesi Öğrencilere Seminer

AB Bilgi Yarışması'na katılacak olan öğretmen ve öğrencilerin yarışma hakkında bilgi sahibi olabilmesi için seminer düzendi.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzediği AB konulu Liselerarası Bilgi Yarışması öncesinde, yarışmaya katılacak okulların öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik seminer düzenledi.
KTO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci, öğrencileri AB hakkında bilgilendirdi.
Çok sayıda öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Genel Sekreteri Mehmet Tercan ise, "Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezimiz, 1997 yılından beri odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilgi merkezimiz bugüne kadar AB'nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikalarının ilimizde tanıtılması amacıyla seminer, konferans, panel gibi birçok bilgilendirme faaliyetleri düzenlemiştir. Her sene olduğu gibi bu senede 2010 AB Bilgi Yarışmamız bugün burada bilgilendirme semineriyle başlamış bulunmaktadır. Demokrasi, hukuk, insan hakları, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlarla özdeşleşen Avrupa ve Avrupa Birliği, AB Bilgi Yarışması ile öğrencilerin, AB kurumları, politikaları, Avrupa ve AB tarihi ve genişleme süreci, Türkiye'nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyası konularında bilgilerini ölçecektir. Yarışmaya 18 ildeki AB merkezlerindeki öğrenciler katılacaktır" dedi.