Anne,kız ve kaynana aynı sınıfta

Adıyaman'da ana, kız ve kaynana aynı sınıfta okuma-yazma kursuna katıldı.

Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı Hacı Yusuf Köyünün Kınık mezrasında ana, kız ve kaynana aynı sınıfta okuma-yazma kursuna katıldı.

Kâhta Kaymakamlığı Halk Eğitim bünyesinde açılan okuma-yazma kursuna katılıp kursun birinci kademesini bitirenler belgelerini aldı. İkinci kademe kursunu da bitirenler ilkokul mezunu olacaklar. İlkokul diplomasına sahip olacaklarına çok sevinen kadınlar, var güçleriyle okulu bile olmayan mezrada okuma-yazma öğrenmeye çalışıyor.

Yaşları 30-65 arası olan kadınlar arasında gelin, kaynana bile var. Kâhta ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan mezrada okul olmadığı için, bir köylünün evinin odasında dersler görülüyor.

Kahta Kaymakamlığı Halk Eğitim bünyesinde görevlendirilen Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğretmeni Ferhat Kocabuğa, "Annem ve ninem yaşındaki kadınlara okuma-yazma öğrettiğim için çok mutluyum." dedi. Bir önceki sene kursa katılmayanların pişman olduğunu söyleyen Ferhat Kocabuğa, gelmeyenlerin kendileri için tekrar kurs açılmasını talep ettiklerini ifade ederek okuma-yazmanın yaşının olmadığının altını çizdi.

Köylü kadınlar, kendilerine bu imkânı sunan Kahta Kaymakamlığı'na ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler.