Meclis koridorlarında küfürlü kavga

TBMM Genel Kurulu'nda yeni yıl çalışmaları gergin başlarken Meclis koridorlarında küfürler havada uçuştu.

Meclis koridorlarında küfürlü kavga
Genel Kurul’da AK Partililerle BDP’liler arasında tartışma yaşanırken, kuliste CHP ve BDP’liler arasında küfürlü kavga çıktı

Genel Kurul’da Anayasa Mahkemesi’nin, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okunurken, DTP’nin kapatılmasının ardından ilk kez Genel Kurul’a katılan BDP milletvekilleri, alkışlarla kararı protesto etti.

Bu sırada Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt BDP sıralarına giderek Van Milletvekili Özdal Üçer’i tebrik etmek istedi. Elini uzatmayan Üçer ise “Kararın sorumlusu sizsiniz” dedi. Kurt “Dışarıda görüşürüz” karşılığını verirken, Üçer’in Ak Parti sıralarına doğru yönelmesi üzerine gerginlik yaşandı. Kısa bir süre sonra da bu kez Meclis kulisinde CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile BDP’li Sırrı Sakık arasında kavga yaşandı.

KÜFÜRLER UÇUŞTU
Mengü, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’la konuşurken yanına gelen Sakık, “Konuşma bu adamla” dedi. Daha sonra Mengü’ye dönerek, “Sen Ahmet Türk’ü terbiyesizce eleştiriyormuşsun” diye çıkıştı. Mengü’nün, “Ben herkesi eleştiririm” sözlerine sinirlenen Sakık, “S..tir” diye yanıt verdi. Mengü’nün yanıtı da, “Sen s..tir” diye oldu. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, “Biz adama adım attırmayız, e... oğlu e...” dedi. Mengü de, “Sensin” e.. oğlu e...” diye karşılık verdi. Kavgayı, BDP’li kadın milletvekilleri ayırdı.