Doğalgaza yüzde 10-15 zam yapılacak

BOTAŞ tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, Şubat ayında doğalgaza yüzde 10 - 15 arasında zam yapılması gerekiyor.

Bu doğrultuda otomatik fiyat mekanizması gereği doğalgaza zam yolda. Yaklaşık 13 aydan bu yana gaz fiyatlarına zam yapılmıyordu. 2008'de 4 kez yapılan zamlarla fiyatlar yüzde 65'in üzerinde yapılan zammın ardından 2009 boyunca yapılan iki zamla fiyatlar eski düzeyine gelmişti.

Fiyatların daha fazla baskı altında tutulmaması ve dengeleri korumak için şubat ayında doğalgaza zam yapılması bekleniyordu. En azından gazın ithalatını yapan BOTAŞ dengeleri sağlamak için zam talebinde bulunuyordu.

Talepteki düşüş ve petrol fiyatlarının gerilemesiyle yapılan indirimlerin ardından enerji fiyatlarının tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte fiyatlar baskı altında kalıyordu.

Alınan bilgiye göre BOTAŞ'ın yaptığı hesaplamalar yüzde 10-15'lik zammın fiyat artışlarıyla yaşanan dengeleri sağlayabileceği yönünde. Bu zammın ardından sıranın elektrik fiyatlarına gelmesi bekleniyor.