Praktiker Fillo ile lojistik iş ortaklığı sağladı

Taşıma sektöründe faaliyet gösteren Fillo'nun kurumsal müşterileri arasına Praktiker'in de katıldığı bildirildi.

Fillo'dan yapılan açıklamaya göre, Fillo Genel Müdürü Serkan Akbudak, Praktiker'in internet üzerinden yaptığı sanal mağaza satışlarının teslimatını ve çalışma modelini Praktiker' in 400 tedarikçisinin katıldığı 'Praktiker Tedarik Zinciri Günü'nde anlattı.

Praktiker İthalat ve Lojistik Müdürü Akın Toros da toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır çalıştıkları Fillo'nun lojistik işine bakışta esneklik sahibi olduğunu kaydetti.
Toros, "Günümüzde IT perakendeciliğin en önemli öğesi haline geldi. Yeni web platformumuzla müşterilerimizin daha hızlı ve güvenli alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Tedarikçilerimizle sürekli online olarak iletişim halinde olacağız. Bu platform sayesinde sipariş, satış, stok gibi bilgileri tedarikçilerimizle anlık paylaşarak ürün yönetiminde ortak kararlar alabileceğiz." diye konuştu.

HASSAS ÜRÜNLERİN SANAL TİCARETİ

Fillo Genel Müdürü Serkan Akbudak, Praktiker operasyonunun nasıl gerçekleşeceğini ise şöyle açıkladı: "Fillo olarak Praktiker'in en zor dağıtım organizasyonu olan internet üzerinden yaptığı sanal mağaza satışlarının teslimatını üstleniyoruz. Çünkü ürünlerin bir çoğu kargo network'ü ile taşınamayacak hassaslıktaki ürünler. Sevkiyatlar Praktiker'in altı ildeki 11 mağazasından gerçekleşiyor. İnternet üzerinden verilen siparişler, Praktiker sistemi üzerinden Fillo'ya sevk emri olarak düşüyor. Fillo ambalajlama sürecini de takip ederek ürünleri kendi araçları ile Praktiker mağazasından teslim alarak gerek şubeleri gerekse, özel araçlarıyla sevkiyatını yapıyor ve alıcılarına ulaştırıyor. Ürünün alıcıları, teslimat aşamalarını Praktiker internet sayfası üzerinden takip edilebiliyor."