Hem güzel hem doğal görünmenin yolları

Kadınların, hem doğal görünüp hem de bakımlı olma arzularını gerçekleştirmek için yapması gereken 5 ipucu.

Hem güzel hem doğal görünmenin yolları
Hem güzel hem doğal görünmenin yolları
Modern bir kadının doğal ve etkileyici bir makyaja her zaman ihtiyacı var. Kullandığımız malzemelerin kaliteli olması yanında, makyaj yapma tekniklerini bilmemiz, göz rengimize ve tenimize uygun renk seçimlerinde bulunmamız da son derece önem taşıyor.

Kariyer Eğitim Kurumları’nın kurucusu Güler Selamet bu kolay ve pratik güzellik için önerilerde bulundu. Doğal bir görünüm için etkileyici makyajın ilk adımı sabah başlıyor. Sabahları uyandığımızda en önemli şey cildimizi doğal görünümüne kavuşturacak uygulamalarımızı yapmak ve ondan sonra makyaja başlamak.

İşte ipuçlarımız:

1-Sabahları yüzümüze 35 kere soğuk su çırparak yıkıyoruz. Böylece yüzün kan dolaşımını hızlandırarak canlandırıyoruz ve akşamdan kalan toksinleri de temizlemiş oluyoruz.
2-Cilt tipimize uygun nemlendiricimizi aşağıdan yukarıya doğru yanaklarımıza yayarak sürüyoruz.(Nemlendirici uygularken genelde yanaklarımızda yatay olarak sürme alışkanlığımız var ancak bu yanlış bir uygulamadır.)
3-Büyük boy allık fırçasını alıp 3 dk. dairesel hareketlerle yüzümüzde gezdirerek masaj yapıyoruz böylece yüzümüzü canlandırıyoruz ve doğal rengini bulmasını sağlıyoruz.
4-Cilt renk tonumuzdan bir ton koyu renk fondötenimizi kullanıyoruz.
5-Ve allıkla makyajımızı tamamlıyoruz. Seçtiğimiz allıkların 4 renk olmasını tercih etmemiz gerekir. Bu renkler, krem, toprak, bronz ve şeftali olmalıdır. Çünkü yüzümüzdeki farklı tonları bu dört tonun karışımı ile kapatmak mümkündür. Genelde top allıklar bunun için uygundur.